'Polítiques del sòl', art per reflexionar sobre l'emergència climàtica, social i econòmica

El Centre d'Art Maristany acull l'exposició 'Polítiques del sol', seleccionada a la convocatòria Projectes Curatorials d’Art Contemporani

El Centre d'Art Maristany és l'escenari, des del divendres 13 de desembre i fins al 3 de març de 2020 de Polítiques del sòl. Una exposició que vol reflexionar sobre l'emergència climàtica i social a través de formes artístiques. Una crítica al capitalisme més ferotge que transporta a analitzar que "les crisis mediambientals, polítiques i socioeconòmiques remeten, abans de res, a una crisi de les maneres de ser, que no pot ser eficaçment abordada per l'enfocament reduccionista de l'ambientalisme tecnòcrata o de l'ecologisme reaccionari", tal com diu el comissari de l'exposició, Christian Alonso.

El comissari de l'exposició 'Polítiques del sol', Christian Alonso. FOTO: Anna Bassa

El comissari de l'exposició 'Polítiques del sol', Christian Alonso. FOTO: Anna Bassa

Una exposició formada per 16 peces artístiques de diferent format, que el comissari defineix com a "obra d'art polifònica", i afegeix que "és un projecte curatorial des de la recerca i des de l'experimentació". Per la seva banda, la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha dit: "Aquí es parla de la gentrificació, de la dificultat d'accedir a un habitatge, etc. L'objectiu de l'art és provocar una reflexió".

Una obra de Polítiques del sol. FOTO: Anna Bassa

Una obra de Polítiques del sol. FOTO: Anna Bassa

 

 
Comentaris

Destaquem