Porras busca 'ressituar la figura de Ferrater' en la seva antologia 'Donar nous als nens'

L'autora de l'antologia, acompanyada del poeta Àlex Susanna, ha repassat l'obra i figura del poeta santcugatenc que es va suïcidar fa 50 anys

L'Associació Gabriel Ferrater ha presentat l'antologia de textos Gabriel Ferrater Donar nous als nens, una selecció d'escrits del poeta català a càrrec de l'autora Marina Porras, el divendres 13 de maig. L'entitat santcugatenca, així, ha volgut lloar el centenari del naixement del poeta i el 50è aniversari de la seva mort amb un diàleg entre l'escriptora i Àlex Susanna, poeta i editor català i gran seguidor de Ferrater, amb l'objectiu de desgranar la figura i l'obra del poeta davant una vintena de persones.

L'escenari de la presentació de l'antologia ha tingut un component simbòlic, i és que el Bar Mono, antic El Mesón i un dels espais predilectes de Ferrater per compartir la seva ideologia amb el jovent, ha acollit aquest diàleg entre Susanna i Porras. Amb això, l'autora ha incidit que Donar nous als nens busca ser "una porta d'entrada a la seva obra, més enllà de Les dones i els dies, que ajudi a fer una revisió a la seva figura". Porras, a més, ha destacat que l'Any Ferrater ha de servir per situar al santcugatenc com "el gran poeta català que era, però també com el gran intel·lectual europeu que també era".

D'aquesta manera, l'antologia recull una selecció d'articles literaris, lingüístics i assagístics, a més de la totalitat de les seves entrevistes, diferents cartes (tant públiques com privades) o la seva relació amb la pintura. D'altra banda, Donar nous als nens compta amb un pròleg de l'escriptora per explicar "de quina manera la vida i l'obra de Ferrater dialoguen entre ells i per ressituar la figura caricaturitzada que existeix de l'autor".

L'antologia 'Donar nous als nens' ha estat a càrrec de l'autora Marina Porras. FOTO: Ajuntament

L'antologia 'Donar nous als nens' ha estat a càrrec de l'autora Marina Porras. FOTO: Ajuntament 


Durant la presentació de l'antologia, Susanna ha volgut destacar la capacitat intel·lectual de Ferrater, el qual ha considerat com "un revolucionari de la segona meitat del segle XX". A més, ha celebrat el treball de Porras en el seu pròleg, el qual ha considerat com "un assaig que aspira a convertir-se en un text autònom" i del qual ha valorat la capacitat de Porras per saber fer una anàlisi acurada de la feina de Ferrater.

Amb tot, Susanna i Porras han analitzat la figura de Gabriel Ferrater i el seu treball tant com assagista i poeta i han intentat desgranar el mite que va suposar el poeta per la societat catalana.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem