El primer curtmetratge d'una santcugatenca, finalista al festival U22

La pel·lícula tracta les agressions sexuals que pateixen les dones

El primer curtmetratge d'una santcugatenca ha quedat finalista al IV festival U22 de Cinema Jove amb el film Les Tres Gràcies. Es tracta de Lena Castell Erill, estudiant de quart curs de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra.

En aquesta quarta edició, el festival ha tingut lloc a la Fundació Miró del 14 al 19 de setembre. Durant aquests cinc dies, més de 1.900 persones han pogut veure la vintena de curts que formaven part de la selecció oficial d’entre els més de 60 presentats al festival. Els films seleccionats es poden veure a la plataforma Filmin fins el dia 2 d’octubre.

A més, aquest festival porta també segell de Sant Cugat, ja que Letto.studio és un estudi d’emprenedoria cultural dirigit pels santcugatencs Marc Esquirol i Jordi Sanz.

Pel que fa a Les Tres Gràcies, es tracta d'una pel·lícula que parla de les agressions sexuals que pateixen les dones en el dia a dia a través de la història de tres amigues que marxen uns dies a una casa a la muntanya: La Berta, la Martina i l'Andrea, interpretades per Ona Vives, Júlia Molero i Clàudia Codony, on troben en l'aïllament la confiança suficient per compartir les seves experiències sexuals desagradables.

Un curtmetratge contra la violència masclista

Arran de la temàtica del curtmetratge, el projecte va promoure una enquesta per aconseguir el màxim de noms de víctimes amb la intenció de fer visible que d'alguna manera o altre, moltes noies s’han sentit agredides. Més de 300 dones que han viscut agressions masclistes van aportar el seu nom real per acompanyar el de les protagonistes del curt.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem