La primera festa grossa dels Trabucaires ha aconseguit transmetre la cultura de la pólvora

La Trobada de Trabucaires ha inclòs activitats per a infants i una entrega de premis

"Sentim que avui no érem només 'uns que fem soroll' sinó que la gent s'ha sentit seva la festa". Així valorava la Trobada de Trabucaires una de les membres de l'entitat, Aroa Romero. L'objectiu de la festa era obrir-la a tots els públics i incloure activitats sense pólvora al matí per poder apropar la història i tradició dels trabucs a aquells més reticents al soroll.

Trobada de Trabucaires de Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet.

Així, per primera vegada, Trabucaires organitzava una trobada que no només incloïa convidar altres colles i fer la cercavila, sinó que s'han fet tallers infantils, s'ha presentat la mascota, s'ha convidat l'alcaldessa i representants del Ple Municipal i s'ha fet una entrega de premis.

El premi era per l'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat, en agraïment per la feina artística que han fet per a la creació de Pum, la nova mascota dels trabucaires. A més, com a sorpresa, han entregat també un premi a Diables de Sant Cugat, per acompanyar-los des dels inicis en les seves cercaviles. L'entitat del foc, que estava un cop més a la plaça fent-los costat, ha recollit el pa i la ratafia, elements característics dels Trabucaires.

Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat, ha felicitat l'entitat per anar creixent i "ampliar la cultura tradicional de la ciutat".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem