El Quinto de Nadal tornarà a ser presencial

Després d'una edició en línia marcada per la Covid-19, les activitats tornen a l'envalat amb noves "sorpreses"

El Quinto de Sant Cugat tornarà a ser presencial el Nadal de 2021. Després d'un any i mig de pandèmia, la festivitat d'hivern podrà tornar a tenir lloc presencialment a l'envelat de plaça de Ramon Barnils, amb l'horari de sempre i noves "sorpreses".

El Quinto de Nadal, organitzat per Cal Temerari i autogestionat per col·lectius de Sant Cugat, ja s'està preparant amb reunions obertes a tothom. Ariadna Sierra, comunicació de l'assemblea, ha explicat per al TOT que s'han reunit ja dues vegades amb l'Ajuntament i que les trobades han anat bé: "Els veiem en la mateixa línia que nosaltres i predisposats a donar-nos facilitats per un retorn del Quinto com ha de ser".

L'organització recalca, però, que "Sant Cugat demostra una altra vegada que hi ha una manca d'espais" i lamenta no poder ubicar el Quinto d'enguany als pavellons municipals: "Sempre ens hem vist amb la dificultat de trobar un espai adient, hem anat a remolc del què l'Ajuntament ens donava. Veiem una dificultat amb l'envelat perquè és una plaça difícil i sempre s'han fet moltes cues", ha anunciat Sierra.

Pel que fa als horaris, l'assemblea del Quinto pretén que siguin com sempre: Fins a les dues en vigílies festives i fins a la una en vigílies laborables. "L'aforament despendrà de les mesures sanitàries per oci nocturn i els equipaments que tinguem. El funcionament intern i les mesures covid també les sabrem més endavant".

Ariadna Sierra també ha avançat que en l'edició d'enguany hi hauran "sorpreses". "Pot ser que hi hagi petits tancats fora de la carpa gran en què es puguin fer altres activitats. La intenció és poder fer noves propostes. Qui recordi el Quinto de 2019 sabrà a què ens referim", ha informat la membre de comunicació. "Celebrem el retorn del quinto i poder seguir gaudint d'aquesta activitat, la més gran de l'any. Esperem que torni l'essència quintaire."

El Quinto és un bingo popular que fa 21 anys que va arribar a Sant Cugat. El lloro o cotorra no només canta els números sinó que juga amb dites i rimes per a cada un i interactua amb el públic, sovint fent referència a temes d'actualitat. S'hi juguen diners i hi ha premis donats pels comerços i entitats de la ciutat. Hi ha diversos formats per a totes les edats i acostuma a durar quatre dies durant les festes de Nadal. Es pot trobar també a altres ciutats com Sabadell.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem