La resiliència centra l'entrega de guardons del 7è premi literari 'Gausacs Amunt'

La setena edició ha comptat amb 247 participants, el màxim nombre de totes les edicions, i ha conclós amb un acte de l'entrega de premis al Claustre del Monestir

La sala d'audiovisuals del Claustre del Monestir ha acollit aquest dissabte 15 de maig, l'entrega dels premis de la 7a edició del premi literari 'Gausacs Amunt', un concurs que s'ha fet dins del marc del 25è aniversari dels Castellers de Sant Cugat. La 7a edició, del premi ha comptat amb la resiliència com a tema principal, que defineix la capacitat que tenen les persones de sobreposar-se a situacions difícils. Una característica, que a causa de la pandèmia, infants, joves i adults, han hagut de posar en pràctica.

L'acte ha comptat amb tots els guanyadors i amb dos dels tres membres del jurat, Josep Maria Vallès, regidor de Junts per Catalunya i la regidora de Ciutadania, Gemma Aristoy i també els membres de Castellers de Sant Cugat, Enric Aguadé (president) i Marcel Serra (cap de colla), que han realitzat l'entrega de premis als guanyadors. L'altre membre del jurat que ha decidit els guanyadors ha estat Ignasi Bea, professor de Ciències Socials i membre de la CUP.

De dreta a esquerra Josep Maria Vallès, regidor de Junts per Catalunya, Enric Augadé president de Castellers de Sant Cugat, Gemma Aristoy, regidora de ciutadania i Marcel Serra cap de la colla. FOTO: Amit Gayà.

De dreta a esquerra Josep Maria Vallès, regidor de Junts per Catalunya, Enric Augadé, president de Castellers de Sant Cugat, Gemma Aristoy, regidora de ciutadania i Marcel Serra cap de la colla. FOTO: Amit Gayà.

La 7a edició d'aquest concurs literari ha estat la que més participació ha tingut amb 247 concursants, superant la 2a edició, la del 2015, que va comptar amb 245 participants.

El premi ha estat dividit en quatre categoires; nens i nenes de 1r i 3r de primària; de 4t a 6è; ESO Batxillerat i Cicles Formatius; i adults i han rebut una bossa amb llibres com a premi. Uns premis que han comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, el Teatre Auditori de Sant Cugat, el celler Cal Caballu, les llibreries El Pati de Llibres i El Celler de Llibres i l'editorial Baula.
 

Aquests han estat els guanyadors

Categoria 1 (1r a 3r de primària): Pol Santacana per Els Trencalosos, Biel Molinos per Sobre rodes no va tant malament i Pau Marin per El conill sense sentit.

Categoria 2 (4t a 6è de primària): Andreu Rodellas per La superació d'en Marc, Alessandro Bosco per El Roberto i la seva resiliència i Antonio Rodríguez per la Superació del Biel.

La regidora de Ciutadania, Gemma Aristoy, amb un dels guanyadors de la 7a edició del certàmen literari 'Gausacs Amunt'. FOTO: Amit Gayà.

La regidora de Ciutadania, Gemma Aristoy, amb un dels guanyadors de la 7a edició del certàmen literari 'Gausacs Amunt'. FOTO: Amit Gayà.

Categoria 3 (ESO Batxillerat i Cicles formatius): Esther Íñigo per Las vacaciones de Wilson y Manolito per Max Llobet per Una falda y el coraje, Laia Bulach per Una paraula de nou lletres i Laia de la Torre per Desierto, Júlia Molina per Resiliència.

Categoria 4 (adults): Olga Sentís per Amunt!, Josep Amorós per WISHLIST i Toni Almeda.

En la cloenda de l'acte la regidora de Ciutadania, Gemma Aristoy, ha volgut posar en valor la importància d'aquest projecte: "Aquest concurs posa de manifest la importància de la llengua amb la mirada i els valors que defensem en el món casteller, en aquesta ocasió era la resiliència, un fet que hem de tenir més present ara més que mai, en la situació que vivim ara. Amb aquest premi literari, hem volgut posar de manifest aquesta superació d'entrebancs que ens proposa la vida. També insisteixo amb la importància de llegir i escriure, per enriquir la cultura catalana, entre els premiats potser tenim a futurs i futures escriptors".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem