Sant Cugat, a punt per viure la nit màgica de Sant Joan

La celebració començarà amb la rebuda de la Flama del Canigó

Sant Cugat del Vallès celebra aquest diumenge, 23 de juny, la revetlla de Sant Joan. Una nit màgica que arrencarà, un any més, amb l'acte de rebuda de la Flama del Canigó, organitzat per Òmnium Sant Cugat amb la col·laboració de diferents entitats locals.

La família Pla serà un any més l'encarregada de recollir la Flama a Sant Quirze, provinent de la comissió de Sant Boi de Llobregat, i la portaran fins a Sant Cugat, on la Unió Ciclista la portarà fins al centre de la vila.

 

Un cop allí, cap a les 19.30 hores, dues cercaviles la portaran fins a la plaça d'Octavià, una des de la plaça de l'U d'Octubre, encapçalada pels Diables, i l'altra des de la plaça del Doctor Galtés, amb les Caparrotes. A la plaça d'Octavià s'encendrà el peveter i es farà l'acte oficial, a les 20 hores, que clourà amb la lectura del manifest, enguany signat per la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, des de la presó d'Alcalà Meco, i el cant de l'himne nacional de Catalunya, Els Segadors.

Tot seguit, les diferents entitats participants, Bastoners, Caparrotes, Castellers i Diables, faran les seves actuacions, després que les sardanes hagin sonat i s'hagin ballat des de les 18 hores a la plaça.

La novetat d'enguany arribarà en el moment d'encendre la foguera, ja que seran tres adults, i 9 infants, els que calaran foc a la foguera amb escombres de palma enceses directament a la flama que cremarà al peveter.

La festa seguirà amb un sopar de carmanyola a la plaça, per al qual cal reservar taula contactant amb Òmnium Cultural. Tot seguit, hi haurà revetlla popular amb l'Orquestra Gira-sol, i música de PD fins a les 3.30 de la matinada.

Per preparar la revetlla, enguany s'han habilitat 8 punts de venda de petards a la ciutat. A més, hi haurà revetlla a la Floresta, i també al Casal de Mira-sol, a la tarda, organitzada pel Col·lectiu de la Gent Gran.
 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem