Sant Cugat acull una intervenció artística per reconèixer el talent femení

La proposta s'emmarca en el projecte Womart

Sant Cugat del Vallès, juntament amb Granollers, Mataró, Girona, Vilanova i la Geltrú, Figueres, Reus, Tortosa, Olot i Manresa acollirà a partir del dissabte, 14 d'abril, una intervenció artística a l'espai públic per fer valdre el talent femení en les arts visuals i fomentar la igualtat de gènere en aquests camp.

L'acció s'emmarca en el projecte Womart que ha dissenyat i comissariat l'associació d'art urbà Rebobinart i impulsat per la Xarxa Transversal. La intervenció santcugatenca la farà l'artista Minuskula, qui decorarà una paret entre el carrer Castellví i el Monestir. La intervenció es farà entre les 10 i les 14 hores.

Pel que fa a la resta d'intervencions a les ciutats que participen de la iniciativa, Lula Goce farà una pintura mural a la paret del CAP Jaume I de Vilanova i la Geltrú, i actuarà a la placeta de la Mel de Manresa, mentre que al Museu de Granollers s'exposarà la mostra 'Artefacte' de la barcelonina Mónica Rikic.

L'autora de pintura mural Hyuro intervindrà a Reus; la il·lustradora valenciana Paula Bonet ho farà a Figueres; Elbi Elem pintarà el mur del pont del Mil·lenari que forma part del Museu de l'Ebre a Tortosa; B-Toy farà una creació en una paret del Museu dels Sants d'Olot; Aïda Gómez exposarà la seva obra Glass Path a la Riera de Mataró i el grup artístic Pedra realitzarà una Instal·lació lúdica i contemplativa de l'univers a Girona.

Womart té l'objectiu de visibilitzar i reconèixer el talent artístic de les dones creadores, fomentar la presència d'aquestes en el camp de l'art urbà i afavorir la seva professionalització, en resposta a la manca de paritat real als circuits de les arts visuals.

Les deu propostes s'inauguraran el dissabte 14 d'abril, coincidint amb el Dia Mundial de l'Art.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem