Sant Cugat viu un cap de setmana infernal amb l'Encabronada dels Diables

Els Diables de Sant Cugat han celebrat la seva gran festa amb el Boc de Can Vernet com a protagonista

Els Diables de Sant Cugat han fet baixar la ciutat fins a l'infern amb la celebració de l'Encabronada, que ha omplert de foc els carrers santcugatencs durant el cap de setmana del 26, 27 i 28 d'abril. Una festa que enguany ha arribat a la novena edició i que ja està plenament consolidada en el calendari local com una de les grans cites de la cultura popular i tradicional. Ni la pluja prevista ha pogut apagar les ganes de foc i gresca de la colla i dels centenars de santcugatencs que s'han sumat a la celebració.

El despertar del Boc de Can Vernet, la bèstia dels Diables i protagonista absolut de l'Encabronada, va donar el tret de sortida a la festa. Va ser el divendres 26 d'abril al vespre, quan el boc va despertar per portar la ciutat fins a l'infern. A cop de tabalers, la bèstia va emergir del pont de Can Vernet per encendre la ciutat.

Despertar del Boc de l'Encabronada 2024 FOTO: Albert Canalejo

Les bèsties del foc

El dissabte va ser el torn de les bèsties. L'Encabronada va començar amb una plantada amb el boc de Can Vernet, el drac i diables de Can Sant Joan de Montacada i Reixac, la Carpa Juanita i el porró de Vilanova i la Geltrú i l'Entxuscat de Molins de Rei. Un preludi del correfoc de bèsties que arribaria al vespre i que culminaria amb el gran bany de foc a la plaça d'Octavià, el moment àlgid de l'Encabronada. Un espectacle de foc impressionant en què els Diables recreen la llegenda del Boc de Can Vernet

El diumenge va ser el torn de les activitats més familiars. Malgrat l'amenaça constant de pluja, l'Encabronada va poder tirar endavant les activitats infantils i la pedalada pels monuments que recorden llegendes santcugatenques. Va ser el torn també de l'activitat castellera amb els Gausacs. La festa va acabar amb un karaoke, el sorteig de paneres solidàries i una gran traca final de 200 metres. 

El correfoc i bany de foc de l'Encabronada FOTO: Mireia Comas

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem