Sant Cugat celebra Sant Pere amb el tradicional 'Paga-li, Joan'

La tradició arriba a Sant Cugat aquest 29 de juny en homenatge al patró de la vila

La Festa Major de Sant Cugat del Vallès viu aquest divendres, 29 de juny, el dia més especial de la festa, celebrant Sant Pere amb els actes més tradicionals, com el Ball del vano i el ram, el Paga-li, Joan.


Un ball que començarà a les 20.15 hores als Jardins del mateix nom, i del que enguany participaran un total de 188 balladors. Concretament, 61 parelles d'adults i 33 d'infantils. Com sempre, seran el Joan i la Marieta els qui obriran el ball. Enguany, per primer cop, serà una dona la que ballarà portant la Marieta.

Però més enllà del tradicional ball de Festa Major, la celebració de Sant Pere començarà molt abans. Serà a les 17 hores quan arrenqui el Seguici de Sant Pere que recorrerà els carrers de la ciutat. A les 18.30 hores, les diferents entitats faran la tradicional ofrena davant la casa de F. Vila i Trabal a la plaça de Sant Pere, i a les 19 hores, s'oficiarà la Missa Major, amb el ball de l'ofrena amb els Caparrots i la benedicció dels rams a les 19.30 hores.

Un cop finalitzat l'acte religiós, a les 20 hores, hi haurà l'Esclat de Festa Major a la Llotgeta del monestir, i tot seguit, començarà el Paga-li, Joan.

Consulteu totes les activitats per aquest divendres de Festa Major.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem