Sant Cugat celebrarà una quarantena d'activitats com a Capital de la Sardana 2023

La ciutat acollirà la capitalitat del ball tradicional al llarg de tot un any

L'Ajuntament de Sant Cugat i la Confederació Sardanista de Catalunya han presentat en un acte a l'Ajuntament la quarantena d'actes que celebrarà la ciutat com a Capital de la Sardana. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha remarcat la importància de preservar les tradicions en un moment de creixement de la ciutat, alhora que veu com a principal repte fer arribar les sardanes a la gent jove. Un objectiu al qual s'ha sumat el president de la Confederació, Xavier Tresserras, que ha afegit la importància d'enfortir les entitats sardanistes de la ciutat.

L'acte també ha servit per presentar la imatge d'aquest any commemoratiu, dissenyada per la santcugatenca Jana Martínez. Sota el lema "Balles?", la il·lustració presenta un ball de sardanes davant un conjunt d'instruments que formen el rosetó del Monestir. Tresserras ha destacat que la imatge inclogui parelles no normatives per tal de mostrar la idea que "tothom s'hi pot sumar".

La quarantena d'actes programats arrenquen el 18 de març al Teatre-Auditori amb la proclamació de Sant Cugat com a Capital de la Sardana 2023. La jornada s'iniciarà a les 11 hores amb l'estrena de la sardana de la capitalitat, obra de la compositora Anna Abad i interpretada per la Cobla Jovenívola de Sabadell. A les 12:15 hores hi haurà una cercavila que arribarà a l'Ajuntament, on es descobrirà una placa commemorativa, i a les 17 hores es farà una ballada de sardanes a la Plaça Victòria dels Àngels. Finalment, a les 18:30 hores la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i CobosMika Company estrenaran l'espectacle 'Colbism 2', de Ralph Dumas, al Teatre-Auditori.

D'entre la resta d'activitats programades, que finalitzen amb una cloenda al Teatre de La Unió el març de l'any vinent, destaquen la Presentació de la Guia Sardanista 2024 i el lliurament dels Premis "Capital de la Sardana" el desembre de 2023. Destacar també els cursets de sardanes que es realitzaran al Vestíbul del Teatre-Auditori tant per infants com per adults a partir del 2 d'octubre.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem