Sant Cugat dedica el Patrimoni Viu a la ceràmica

La ciutat se suma així a la celebració del 47è Congrés de l'Acadèmia Internacional de la Ceràmica que se celebra a Barcelona durant el mes de setembre

La novena edició de les jornades de Patrimoni Viu a Sant Cugat estarà dedicada a la ceràmica. Amb el programa "Ceràmica, Art & Vida", la ciutat se suma a la celebració del 47è Congrés de l'Acadèmia Internacional de la Ceràmica que enguany se celebra a Barcelona del 12 al 16 de setembre.

Tot i que hi ha activitats al voltant de la ceràmica durant tot el mes de setembre a Sant Cugat, les jornades de Patrimoni Viu se celebraran del 15 al 18 de setembre amb l'objectiu de donar valor al patrimoni històric i artístic de la ciutat.

Les activitats se celebraran en diferents sales d'art de la ciutat, així com els equipaments públics com són els museus. Entre altres propostes, hi ha previstes 5 exposicions, entre elles, la d'homenatge a Frederic Gisbert que es podrà visitar a la Casa de Cultura a partir del 9 de setembre.

Les exposicions de Ceràmica, Art & Vida

La ceràmica és la protagonista  FOTO: Arxiu

Coincidint amb el Congrés de l'Acadèmia Internacional de la Ceràmica, a Sant Cugat es podran visitar 5 exposicions. La primera s'inaugura el 8 de setembre a Canals-Galeria d'Art el 8 de setembre i porta per nom "Del fang al color".

El dia 9, a les 19.30 hores, s'inaugura a la Casa de Cultura l'exposició-homenatge a Frederic Gisbert "Quin so fa una sola mà aplaudint?", i una hora més tard, a Dterra Taller d'Art s'inaugura "The Beauty of Clay".

Ja el dia 15 de setembre, coincidint amb la inauguració de les Jornades de patrimoni Viu, s'inaugurarà al Museu del Monestir la mostra "Sensualitat i lírica. Claustre de creadors ceramistes", i a partir del dia 17, a la Galeria Context, es podrà veure "Núria Alvarez de Lara. 30 anys de joies amb Ceràmica 1986-2016 + Arianna Russo. Topografies".

Altres activitats de Patrimoni Viu

El soterrani de Cal Gerrer recull obres inèdites de ceràmica elaborada per la familia Arpí  FOTO: Lali Puig

Les jornades s'inauguraran oficialment el dijous, 15 de setembre, a les 19.30 hores amb un acte al Claustre del Monestir. Des de llavors, s'han previst nombroses activitats.

Entre d'altres, el dia 17 es farà el taller Fem firetes i jocs de terrissa! A la plaça de l'Om, es podrà veure ordir en directe al Celler Modernista o una performance, Trastorns a càrrec de Fang i fetge, a la rambla del Celler.

Diumenge, a més, es podrà participar del taller participatiu de construcció i cocció de ceràmica en forn de paper a la plaça d'Octavià.

D'altra banda, més enllà de les jornades, s'han previst altres activitats al voltant de la ceràmica, com ara la taula rodona "La ceràmica avui dia?" el 21 de setembre al museu del monestir, la visita comentada als forns de l'antiga fàbrica Barnils (l'actual Mercantic) el dia 1 d'octubre, o la xerrada "Una ciutat plena de ceràmica. Itinerari per Sant Cugat", el 13 de novembre.

 
Comentaris

Destaquem