Sant Cugat es converteix en capital gegantera pels 30 anys de la colla santcugatenca

Més d'una vintena de colles de tot el Vallès participen a la Trobada Gegantera de Sant Cugat

Sant Cugat s'ha convertit en capital gegantera del Vallès aquest diumenge, dia 28 de maig, amb la Trobada de Geganters de la comarca que ha servit per celebrar els 30 anys de la colla santcugatenca. Més d'una vintena de colles han participat a la trobada, que ha comptat amb la participació d'una setantena de figures que s'han deixat veure pels carrers de la ciutat. (Les millors imatges de la trobada gegantera)

El sol i la calor han acompanyat les colles des de primera hora del matí, quan s'han trobat totes a l'entorn del parc de Can Vernet. Des de Coll Favà, s'han fet dues cercaviles pel centre de Sant Cugat que han finalitzat a la plaça d'Octavià. Als peus del Monestir, la Maria, geganta de Sant Cugat, ha rebut la banda de pubilla gegantera de l'any i la ciutat s'ha convertit en la capital dels gegants del Vallès.

Al voltant de les dotze del migdia, totes les colles erena la plaça d'Octavià. "Fem 30 anys i ho hem volgut celebrar amb les colles amb les que tant hem coincidit", ha destacat el cap de colla dels Geganters de Sant Cugat, Ramon Bruguera, que també s'ha enrecordat dels santcugatencs: "Gràcies a la gent, perquè les cercaviles són per ells. Som els gegants de Sant Cugat i els santcugatencs són els que han de disfrutar".

L'alcaldessa, Mercè Conesa, també ha felicitat la colla pels seus 30 anys i ha destacat la seva tasca: "És la nostra colla i els nostres gegants, ens identifiquen, ens donen personalitat i mostren el nostre poble arreu". Conesa ha destacat la importància "de mantenir viva i conservar la cultura popular i tradicional, indispensable per la identitat del poble i del país. "Que no es perdi mai la tradició", ha finalitzat.

FOTO: Lali PuigFOTO: Lali PuigFOTO: Lali Puig

Més informació
 
Comentaris

Destaquem