Sant Cugat es prepara per rebre més de 1.000 bastoners d'arreu de Catalunya

La ciutat acull la 42a Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya el dissabte, 10 juny

Sant Cugat del Vallès acull aquest dissabte, 10 de juny, la 42a Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya. Més de 1.000 bastoneres i bastoneres, de 56 colles d'arreu de Catalunya, demostraran durant la trobada les seves habilitats amb els bastons als carrers i places de la ciutat.

Una trobada que s'emmarca en els actes de celebració dels 25 anys dels Bastoners de Sant Cugat, i que estarà protagonitzada per quatre cercaviles simultànies que recorreran, a partir de les 17 hores, el centre de la ciutat. Amb inici i final a la plaça de Victòria dels Àngels, els bastoners ballaran en punts tan emblemàtics de la ciutat com la plaça d'Octavià, la plaça de Sant Pere, o el carrer de Santiago Rusiñol.

Un cop finalitzades les cercaviles, la plaça de Victòria dels Àngels acollirà una ballada conjunta a les 19 hores, que donarà pas al sopar popular al Parc de Ramon Barnils. Un sopar per al qual encara es podran adquirir tiquets el mateix dia 10 per 10 euros, i que inclou amanida, fideuà, vi i aigua, i un gelat de postres.

A les 22 hores, al mateix parc, hi haurà la mostra nocturna d'entitats de Sant Cugat. "Ens va agradar tant el resultat del Toc Bastoner durant la Diada dels 25 anys, que tenim ganes de compartir-ho amb la resta de Catalunya", han explicat des de Bastoners. D'aquesta manera, les entitats de cultura popular i tradicional de Sant Cugat oferiran un tast de la seva activitat, amb elements del ball de bastons.

El fi de festa el posarà el concert amb la Golden Beat al mateix parc.

Durant l'activitat, els Bastoners animen els participants i el públic a captar imatges de la trobada i publicar-les a les xarxes socials amb l'etiqueta #lamevatrobada. Les imatges penjades es podran veure projectades durant el sopar.

Les quatre cercaviles de la trobada  FONT: Bastoners de Sant Cugat

La Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya se celebra anualment en un municipi diferent del territori català. Aquest és el segon cop que se celebra a Sant Cugat, que ja va acollir la festa bastonera ara fa 20 anys, l'any 1997.

Coincidint amb el 25è aniversari de la colla, la trobada arriba per segon cop a la ciutat. Una trobada organitzada per Bastoners de Sant Cugat, comptant amb la complicitat dels veïns i veïnes de Sant Cugat, del consistori local i de la Coordinadora de Bastoners de Catalunya entre altres organismes. A més, l'organització comptarà amb el suport de prop de 200 persones voluntàries que col·laboraran de forma desinteressada per aconseguir que la Trobada es desenvolupi de la millor manera possible i tothom la pugui gaudir al màxim.

Vint-i-cinc anys dels Bastoners

De la trobada participaran bastoners de totes les edats  FOTO: Lali Puig

Els Bastoners de Sant Cugat han celebrat durant aquest any el seu quart de vida a la ciutat. D'aquesta manera, al mes de novembre organitzaven la Diada Bastonera dels 25 anys. Una festa popular amb activitats per a totes les edats que va haver d'ajornar part de les propostes per la pluja. Unes activitats que es reprenien l'11 de març, celebrant-se així l'Oca Bastonera, a més de diferents tallers.

Igualment, coincidint amb l'aniversari, la colla presentava el conte bastoner La Nur, el Marcel i els bastons entremaliats. Un llibre que sortia a la venda el 21 d'abril, i que forma part de la col·lecció Contes de Sant Cugat.

A més, la formació va voler retre homenatge als recuperadors d'aquest ball a la ciutat, la Penya Regalèssia. Ho feia amb un acte al Celler Modernista celebrat el 2 de març.

Vídeo promocional de la trobada fet pels Bastoners de Sant Cugat

 
Comentaris

Destaquem