Sant Cugat ha estat epicentre d'unes jornades sobre la seguretat en el món casteller

Els Castellers de Sant Cugat han estat els amfitrions d'aquestes jornades de prevenció en el món casteller que enguany ha incorporat aspectes sobre la seguretat infantil

Sant Cugat ha acollit la 27a Jornada de Prevenció de Lesions en el món casteller, unes jornades organitzades per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i de les quals els Castellers de Sant Cugat han estat els amfitrions, el dissabte 4 de març a La Unió Santcugatenca. Amb el propòsit de prevenir les lesions en el món casteller i minvar els riscos a l'hora de realitzat aquesta activitat cultural, unes 120 persones van participar en aquestes xerrades.

Així doncs, el tret de sortida va ser una xerrada sobre el nombre de caigudes i lesions potencialment greus de la darrera temporada i posteriorment, els assistents van poder participar en diferents tallers. Entre ells van destacar els introduïts sobre la canalla: un sobre la correcta col·locació del casc, i un altre sobre els aspectes psicològics i les pors de la canalla novell. "Entre les conclusions vam destacar que les colles aquesta darrera temporada van preferir desmuntar el castell abans que prendre més riscs. A més, les xerrades sobre la canalla van ser molt enriquidores, treballant l'estrena dels nous infants, que han d'assumir nous reptes" ha explicat Tomàs Baldi, un dels cap de colla de l'entitat.

Així doncs, en aquesta 27a Jornada de Prevenció de Lesions en el món casteller van participar colles d'arreu de Catalunya i fins i tot de les Illes Balears, en unes jornades que es realitzen itinerantment cada any. "Valorem molt positivament l'acollida de les jornades, que ens ha ajudat a agafar nom i importància dins del món casteller. La gent va sortir molt contenta i la implicació de la colla va ser brutal" ha sentenciat Baldi.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem