Sant Cugat inaugura l’exposició 'Memòria en blau' sobre la memòria democràtica

És un recull de processos col·laboratius ciutadans convertits en quatre recorreguts de treball de llarga durada

Dimecres 2 de novembre es va inaugurar l’exposició Memòria en blau al Museu del Monestir, amb la regidora de Memòria Històrica, Pilar Gorina. Es tracta d'una reflexió sobre la memòria democràtica amb la participació dels col·lectius Som Memòries, Som Veïnes, Lletres Filades, Residència Sant Cugat i Camins de Memòria.

Així, l'exposició és el recull de processos col·laboratius ciutadans convertits en quatre recorreguts de treball de llarga durada en memòria democràtica, fets de forma col·laborativa: Camins de Memòria, Les Places de la Memòria, Stolpersteine Sant Cugat, i Flumina Memoriae, que estaran disponibles fins a l'11 de desembre al mateix museu.

Els processos han estat impulsats per la Regidoria de Memòria Històrica i duts a terme entre el 2020 i el 2022. "Estos días azules y este sol de la infancia" van ser les darreres paraules escrites per Antonio Machado, trobades a la butxaca del seu abric quan va morir en el seu exili a Cotlliure. Aquests versos van ser l'inici d'un camí de lectures compartides d'autoria diversa que van inspirar durant la creació de Memòria en Blau.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem