Sant Cugat participa aquest dissabte a la Festa de l'Art a les galeries

Aquest dissabte se celebra a tot Catalunya la Festa de l'Art a les galeries, una jornada en què es volen acostar aquests espais a la ciutadania

La Sala Rusiñol, La Galeria i la Canals Galeria d'Art participen aquest dissabte en la Festa de l'Art a les galeries, que es viu simultàniament a 80 espais expositius de tot Catalunya. Les galeries obren les seves portes des de les cinc de la tarda i fins la mitjanit, amb l'objectiu d'incrementar les vendes en temps de dificultats econòmiques i d'apropar-se a nous clients potencials. Organitzada per l'Associació Art Catalunya, la Festa enguany està dedicada al silenci i a les experiències sensorials amb l'objectiu de promoure l'observació, reflexió i l'emoció a través de l'art. L'Ajuntament de la ciutat dóna suport a les tres galeries santcugatenques que hi participen i, per primera vegada, obre fins a mitjanit també les portes del Museu de Sant Cugat i de la Casa Aymat.

Sant Cugat és una de les ciutats on es viu amb més força la Festa de l'Art a les galeries fora de les fronteres barcelonines. "Sant Cugat té un protagonisme especial en tot el territori perquè obrim tres espais, els dos museus i el Club TR3ESC farà l'única visita fora de Barcelona a Sant Cugat", destaca el responsable de la Canals Galeria d'Art i secretari d'Art Catalunya, Josep Canals. En aquest sentit, a banda de les activitats i visites comentades que fa cada galeria, el club de cultura de la Generalitat organitza una visita guiada que comença a les 20 hores a La Galeria i acabarà amb un sopar davant de la Canals Galeria d'Art, després de passar pels equipaments participants a la Festa de l'Art.

L'objectiu principal de la Festa de l'Art a les galeries és obrir aquests equipaments a nous públics, donar a conèixer la tasca que fan i poder vendre obres. "L'objectiu bàsic és que hi hagi venda a les galeries", explica Josep Canals, que apunta que molts d'aquests espais d'arreu del país estan tancant per la crisi. Així doncs, Canals vol que la Festa també serveixi per "potenciar les galeries d'art com a espais cultural".

Activitats i exposicions a les tres galeries santcugatenques

La Galeria
Aquest espai situat al carrer Sant Jordi presenta dues exposicions de Montse Casacuberta i Xavier Salvador per aquesta Festa de l'Art. Una trentena de teles de diferents formats, realitzades amb oli o tècnica acrílica. Ambdós artistes reflecteixen la vida a través del paisatge, encara que des de visions diferents i molt personals i el (silenci). Montse Casacuberta ens mostra espais o situacions del seu entorn quotidià, amb una mirada íntima, plasmada amb un cromatisme reduït. La mirada de Xavier Salvador és oberta, els seus quadres es composen de taques de colors vius i calibrats que es converteixen en un joc de plans i perspectives.

Sala Rusiñol
La sala ens presenta per la Festa de l'Art l'exposició d'Aguilar Moré 80 dibuixos. Aquesta mostra recull una col·lecció inèdita de 80 dibuixos amb tècnica mixta sobre paper, cosa que permet poder-los oferir a uns preus excepcionals. La diversitat i originalitat dels temes donen al públic l'oportunitat de gaudir d'una exposició totalment nova, alhora que ens descobreix una nova faceta d'aquest artista de reconeixement internacional.

Canals Galeria d'Art
Mostra l’exposició de pintures de Jordi Pagès, que dedica al poeta Gabriel Ferrater, mort a Sant Cugat ara fa 40 anys. A les 19 hores, es farà una visita a l’exposició amb ninotaires, amb el (silenci) del món teatral amb el grup Ninots. Les titelles-ninotaires tan populars al país ens acompanyaran durant les visites comentades, que estan pensades per a tota la família i que visitaran l’actual l’exposició. A les 20 hores es projectarà el documental de TV3 Metrònom, rodat en part a Sant Cugat i dedicat al poeta Gabriel Ferrater. A les 22 hores, les actrius de Magatzems Cortina animaran les visites a l'exposició.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem