Sant Cugat i Reus acomiaden l'Any Gabriel Ferrater "mantenint el vincle"

L'acte de cloenda ha tingut lloc al Teatre-Auditori, amb representants de les dues ciutats del poeta

Sant Cugat i Reus acomiaden al Teatre-Auditori l'Any Gabriel Ferrater, que va començar el 22 de febrer al Teatre Bartina de la ciutat que va veure néixer el poeta. L'objectiu ara, segons ha augurat Carles Pellicer, alcalde de Reus, és "mantenir el vincle" entre les dues ciutats.

Més info: Sant Cugat i Reus s'uneixen per celebrar l'Any Gabriel Ferrater

Així, l’espectacle de poesia, música i dansa, ‘Les dones i els dies’ ha fet de cloenda d'un any que encara durarà fins el 31 de desembre i que està dedicat a un dels grans poetes de la tradició catalana contemporània que va "impulsar l'esperit i inquietud intel·lectual del jovent d'aleshores, que perdura avui en dia", ha celebrat Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat.

L’esdeveniment ha comptat també amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Izaskun Arretxe. “Ens hem d’aproximar i recordar Ferrater com un dels grans noms de la cultura catalana, com a representant de la cultura en majúscules. Un personatge amb aquesta potència, amb aquesta força cultural, és inevitable que deixi empremta”, ha dit el president.

Conduït pel comissari de l’Any Ferrater, Jordi Cornudella, l’espectacle ha inclòs lectures de fragments poètics, música, dansa i projeccions audiovisuals. Els actors Jaume Madaula, Pol López i Bàrbara Roig, el poeta Pol Guasch, la baixista Anna Tobias, i la companyia de dansa La Veronal, han posat el cos i la veu a aquest homenatge, que ha tingut com a fil conductor els testimonis d’Helena Valentí, Jill Jarrell i Marta Pessarrodona, tres dones que van conviure amb Gabriel Ferrater en els deu últims anys de la seva vida.

Més enllà de la commemoració del centenari del naixement (Reus, 1922) i dels cinquanta anys de la mort del poeta (Sant Cugat, 1972), la programació de l’Any Ferrater ha estat creada i dissenyada per difondre al màxim el coneixement de la seva obra. En els darrers deu mesos, s’han organitzat exposicions, conferències, rutes literàries, espectacles, activitats escolars, jocs d’escapada, audiovisuals, recitals, concerts i, fins i tot, l’estrena de l’obra teatral Vull subornar la joventut, amb les que s'ha aconseguit acostar les múltiples facetes de Ferrater "a un públic divers", ha destacat l'alcalde de Reus.

El president Pere Aragonès. FOTO: Ajuntament

Mireia Ingla i Carles Pellicer. FOTO: Ajuntament

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem