Sant Cugat reviu el seu passat amb els Tres Tombs de Sant Antoni

Centenars de santcugatencs han sortit al carrer per veure de prop la Rua dels Tres Tombs de Sant Antoni

Traginers, carruatges i cavalls han recordat el passat agrícola de Sant Cugat amb la celebració de la Rua dels Tres Tombs de Sant Antoni aquest diumenge. Centenars de santcugatencs han sortit al carrer per veure de prop el pas dels animals, que han anat acompanyats de la Banda de Música de Sant Llorenç de la Galera. Una festa tradicional per no oblidar els orígens de Sant Cugat tot i el pas dels anys.

Inici de la Rua del Tres Tombs. FOTO: Ale Gómez

Els Tres Tombs han començat a l'avinguda del Pla del Vinyet i més d'una quinzena de carruatges han anat passant pels principals carrers com l'avinguda de Cerdanyola i l'avinguda de Francesc Macià. Justament en aquest punt hi ha hagut un dels moments més emotius, amb la benedicció dels animals. El mossèn de la Parròquia de Sant Pere, Emili Marlés, ha beneït els animals de tota mena que han anat portant els santcugatencs.

La rua ha seguit pel centre de la ciutat fins a arribar a la plaça de Barcelona, on han estat rebuts per l'alcaldessa, Mireia Ingla, i la resta d'autoritats de Sant Cugat. Una plaça de Barcelona guarnida per l'ocasió, plena de gom a gom, i amb un mercat de traginers durant tot el cap de setmana.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem