Sant Cugat s'omple de roses i llibres per Sant Jordi

Com cada 23 d'abril, les parades de roses, de llibres, i d'altres articles relacionats amb la festivitat ompliran places i carrers de la ciutat

Sant Cugat del Vallès viurà novament la festa de Sant Jordi aquest dimarts, 23 d'abril. Com cada any, i com mana la tradició, parades de roses i de llibres ompliran les places i carrers de la ciutat, també als diferents barris de la vila, durant tot el dia. I no hi faltaran les parades amb objectes de regal i solidaris vinculats a aquesta festa.

I com tampoc pot ser d'altra manera, les activitats culturals amenitzaran la jornada. Festa solidària, dansa, música, ballada de sardanes i poesia són algunes de les propostes que faran que els carrers de Sant Cugat vibrin encara més. Tot plegat sense oblidar que és el Dia Mundial del Llibre, i que aquests prenen un protagonisme molt especial durant la jornada.

Enguany, els autors santcugatencs arriben a les llibreries per Sant Jordi amb més de 70 títols nous. Llibres de poesia, novel·la, infantils... i moltes més propostes que podreu trobar a les diferents parades i llibreries de la ciutat.

 
Sant Jordi 2018 FOTO: Artur Ribera

Sant Jordi 2018 FOTO: Artur Ribera

La llegenda de Sant Jordi

Conta la llegenda que als voltants de Montblanc un drac ferotge i terrible tenia aterrits els habitants de la vila, els quals cada dia, per sorteig, li lliuraven una persona per menjar, evitant que la bèstia ataqués el poble. Cada dia es feia un sorteig entre els veïns de la vila, i la persona escollida era lliurada a la bèstia.

La sort va voler que un dia l'escollida fos la filla del rei. Una princesa jove i gentil a qui molts vilatans es van oferir a substituir, però el rei va voler que es complís el mandat. Quan la princesa s'adreçava cap al cau del drac, se li presentà un jove cavaller que cavalcava en un cavall blanc i vestia una armadura. El jove cavaller va combatre contra el drac, i el va matar. Amb la seva gesta, Sant Jordi no sols lliurà la princesa d'una mort segura, sinó que també alliberà la vila de Montblanc de les desfetes de la fera.

Diu la llegenda que allà on va caure mort el drac sorgí una rosa vermella que el cavaller va lliurar a la princesa com a símbol d'amor. En tornar a la vila, el rei va oferir la mà de la princesa al cavaller, però Sant Jordi va respondre-li que no la mereixia i va partir. Tan valerosa gesta li va merèixer ser el patró de Catalunya, i cada 23 d'abril es regalen milers de roses a les persones estimades.

Sant Jordi 2018 Foto feta des de el terrat de Cal Gerrer FOTO: Artur Ribera

Sant Jordi 2018 Foto feta des de el terrat de Cal Gerrer FOTO: Artur Ribera

Les activitats del 23 d'abril

 • De 7 a 21 hores - Plaça de l'U d'Octubre - Sant Jordi solidari, organitzat per Pim Pam Pum.
 • De 8 a 20 hores - Plaça d'Octavià - Carpa de La Lira, amb concert a les 19 hores.
 • De 9 a 20 hores - Plaça d'Octavià - Parada del TOT Sant Cugat.
 • De 10 a 21 hores - Fundació Cabanas - Exhibició i venda d'originals flors ceràmiques.
 • De 12 a 21 hores - Plaça de l'Estació a la Floresta - Venda de roses i diferents activitats de 17 h a 21 h.
 • A les 12 i les 18 hores - Plaça d'Octavià - Actuacions musicals de l'escola Fusió.
 • 11 hores - Sala d'Actes de la Casa de Cultura - Els alumnes del servei Local de Català recomanen llibres.
 • 12 hores - Plaça d'Octavià - Guanyadors dels microrelats de Cugat.cat.
 • 15 hores - Escola la Floresta - Presentació de 'Cent anys de vida a través dels ulls dels infants", creat pels alumnes.
 • De 18 a 21 hores - Estació de La Floresta - Recital de poesia bilingüe, actuació del Cor Jabato i Micro Obert.
 • 18.30 hores - Plaça Augusta - Ballada de Sardanes.
 • De 19 a 21 hores - Plaça d'en Coll - Homenatge a Marta Pessarrodona.
 
Comentaris

Destaquem