Sant Cugat vol preservar el patrimoni de l'històric bar Catalunya

El Ple va acordar aquest dilluns per unanimitat aprovar l'estudi de la modificació del planejament urbanístic per tal d'impedir que es pugui endorracar el bar Catalunya i construir-hi nous habitatges. L'objectiu és preservar els valors patrimonials del bar Catalunya i del conjunt arquitectònic i urbà on s'hi integra.

Sobre aquesta qüestió en va parlar el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, que va explicar que l'Ajuntament va rebre una llicència d'enderroc d'aquest local i una llicència d'obra nova a la parcel·la que quedaria i que arran d'això van iniciar els tràmits per la resolució que s'ha portat al Ple.

Arran d'aquestes llicències, Patrimoni va redactar un informe on es van afegir més elements arquitectònics a preservar més enllà de la façana. La façana ja es va incloure anteriorment al planejament urbanístic.

Aquest informe va motivar els estudis per preservar tots els elements patrimonials a través d'una modificació del planejament urbanístic.

Així doncs, el vist-i-plau del Ple inicia aquest estudi i suspèn les llicències que s'han entrat a l'Ajuntament i les que es puguin presentar en el termini d'un any.

Per la seva banda, el regidor de Junts per Sant Cugat, Joan Puigdomènech, va apostar per preservar els valors patrimonials del bar Catalunya i els valors culturals i el referent social que en representa per als ciutadans l'històric bar de l'estació de la plaça Lluís Millet.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem