contingut promocionat
Amat Cultura L

 

La Taula d'Escriptors del TOT viu l'edició més multitudinària, tot i la COVID-19

La iniciativa del TOT Sant Cugat ha comptat amb una seixantena d'escriptors que han firmat els seus llibres i uns 500 assistents

La literatura i el talent local han estat els grans protagonistes de la 8a Taula d'Escriptors de Sant Cugat, una taula que enguany ha comptat amb una seixantena d'autors del municipi i que s'ha celebrat el dissabte 17 d'abril a la rambla del Celler, sent un dels plats principals d'aquesta diada de Sant Jordi. Organitzada pel TOT Sant Cugat, i amb el patrocini d'Amat Cultura, la Taula d'Escriptors ha comptat amb la col·laboració d'Òmnium Cultural Sant Cugat, la Llibreria Alexandria i de l'Ajuntament.

El TOT Sant Cugat ha organitzat la 8a Taula d'Escriptors. FOTO: Àngel Bravo


Així doncs, i seguint en tot moment les mesures higienicosanitàries establertes per evitar l'expansió de la COVID-19, la 8a Taula d'Escriptors ha comptat amb la presència d'unes 500 persones que s'han pogut acostar i gaudir d'aquesta seixantena d'escriptors locals, els quals han estat signant els seus llibres, sent enguany l'edició més nombrosa, després d'haver de suspendre l'esdeveniment l'any passat a causa la COVID-19. A més, en la paradeta de llibres de la Llibreria Alexandria es van vendre 230 edicions, més del doble que en les edicions passades.

IMG 20210417 WA0038

Una seixantena d'autors ha participat en la 8a Taula d'Escriptors. FOTO: Lali Puig (Ajuntament)Entre els autors que han estat presents, destaca, entre altres, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró (amb el seu llibre El 5è poder: La república digital a les teves mans), el qual ha valorat positivament la iniciativa: "La lectura és transformadora de la societat i facilita el coneixement. Per tant, tots els espais que fomentin els llibres perquè es llegeixin són molt necessaris".

Jordi Puigneró durant la 8a Taula d'Escriptors. FOTO: Àngel Bravo

Jordi Puigneró durant la 8a Taula d'Escriptors. FOTO: Àngel BravoA més, autors de renom com Empar Moliner, amb els seus contes publicats en És que abans no érem així, la poeta Marta Pessarrodona, amb els llibres Variacions profanes i A favor nostre, o el recentment guardonat Ousman Umar, amb els llibres Viatge al país dels blancs i Des del país dels blancs, uns llibres que expliquen la seva experiència per arribar des de Ghana, el seu país d'origen, fins a Catalunya. "És com si treus un peix del mar i el poses a terra ferma i veus com sobreviu els 15 anys. És la història d'una persona analfabeta que arriba amb pastera a una ciutat com Barcelona" afegia Umar.

Més info: Aquests són els autors de la Taula d'escriptors del TOT

D'altra banda, la Taula d'Escriptors ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, la qual ha volgut "agrair al TOT Sant Cugat per dur a terme aquesta iniciativa, que estem molt contents de poder celebrar". A més, Ingla s'ha referit que durant la festivitat de Sant Jordi, un Sant Jordi que ha assenyalat de "diferent, serà important "garantir en tot moment les mesures de seguretat, ja que s'ha demostrat que serveixen per evitar l'expansió de la COVID-19".

Els autors han signat els seus llibres als presents. FOTO: Àngel Bravo

Els autors han signat els seus llibres als presents. FOTO: Àngel BravoA més, en una línia similar s'ha posicionat Esther Madrona, tinenta d'alcaldia de Cultura de l'Ajuntament: "És molt important poder trobar la manera de donar suport als escriptors, sigui en la seva primera novel·la o que ja estiguin consagrats, i per això estem molt contents de poder comptar amb un espai com aquesta Taula d'Escriptors.

L'alcaldessa Mireia Ingla (centre) i Esther Madrona (dreta), tinent d'alcaldia de Cultura, a la Taula d'Escriptors. FOTO: Lali Puig (Ajuntament)

L'alcaldessa Mireia Ingla (centre) i Esther Madrona (dreta), tinent d'alcaldia de Cultura, a la Taula d'Escriptors. FOTO: Lali Puig (Ajuntament)Laura Grau, directora del TOT Sant Cugat, ha lloat el talent literari de la ciutat: "Hem fet una Taula d'Escriptors grossa aquest any i, després de no poder celebrar-ho l'any passat, enguany s'ha demostrat que Sant Cugat és una ciutat amb ànima artística i literària, i mostra d'això en són els més de 60 escriptors que han vingut".

La llibreria Alexandria ha habilitat una paradeta amb tots els llibres dels autors santcugatencs que han participat. FOTO: Àngel Bravo

La llibreria Alexandria ha habilitat una paradeta amb tots els llibres dels autors santcugatencs que han participat. FOTO: Àngel BravoFinalment, Grau s'ha mostrat satisfeta amb la iniciativa i ha assegurat que es treballarà per una nova edició: "Estem molt satisfets i contents que una iniciativa com aquesta hagi arribat a la 8a edició i esperem que arribi a moltes més, ja que és una manera de valorar el talent i potencial literari dels santcugatencs que editen un llibre any rere any".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem