El santcugatenc Ionas Mercadal recorre el món amb el clarinet

El jove músic ha estat premiat en diversos països i al setembre vas ser reconegut a Bulgària

El clarinetista santcugatenc Ionas Mercadal Euler, de 19 anys, va guanyar al setembre el premi al IX Concurs Internacional “Heirs of Orpheus” a Bulgària, que assegura que per ell "és molt especial": a part de ser Primer Premi en clarinet solo, va ser guardonat també amb el TRIO SOMNI (el seu grup de cambra), i amb el premi extraordinari “Special Diploma for the most artistic Сontestant of the Competition“ (el concursant més artístic del concurs).

Ja als 17 anys va aconseguir el 1r premi al "International Mozart Competition" a Tbilisi (Geòrgia) i a partir d’aquest moment va ser premiat en altres concursos internacionals a Alemanya, Canàries (Tenerife i Gran Canària), Rússia, Suècia i Bulgària. "A causa de la pandèmia", explica la família, "els concursos eren en línia i el Ionas ha pogut participar en premis d'arreu del món".

Mercadal va néixer en una família de tradició musical i als 6 anys va començar a tocar el clarinet amb el seu pare, Juanjo Mercadal. Poc després va ingressar a l’escola de música Fusió de Sant Cugat, i el curs 2014 va començar els estudis professionals al Conservatori Professional de Sant Cugat, on amb 16 anys es va graduar en el “Grau professional” de clarinet. El 2019 va començar a l’ESMUC i des de la tardor 2021 cursa estudis superiors de música al Leopold-Mozart-Zentrum de la Universitat d’Augsburg (Alemanya).

Amb Trio Somni estan preparant un disc que tenia previst començar a gravar-se a principis d'octubre, però que ha hagut d'endarrerir-se per problemes de producció. Es produirà a Geòrgia, país d'origen de la pianista del grup. La família avisa que la programació de concerts i gravacions és lenta perquè "tant Ionas com el violinista del grup són encara estudiants".

Ionas Mercadal Euler amb el clarinet. FOTO: Cedida

Ionas Mercadal Euler amb el clarinet. FOTO: Cedida

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem