Un santcugatenc publica un llibre sobre com aprendre a fluir en consonància amb la vida

Sergio Marina publica '¿Fluyes? Una invitación a gozar y fluir con la vida', una invitació a reflexionar sobre com vivim el nostre present i ser més conscient de l'aquí i l'ara

El santcugatenc Sergio Marina, doctor en Ciències de l’Educació i expert en les bases de la saviesa perenne aplicada a la vida quotidiana, ha publicat ¿Fluyes? Una invitación a gozar y fluir con la vida, un llibre que reflexiona sobre la manera en què vivim i convida a deixar anar alguns conceptes per aplicar-ne uns de nous i fluir en consonància amb la vida. El divendres 24 de març a les 18 h presentarà el seu llibre al centre Delfis de Sant Cugat.

“He viscut experiències molt intenses i m’han fet replantejar la manera en què les estava vivint, i fer-ho més serenament, entregant-me al procés” ha explicat Sergio Marina. Arran de les seves vivències i coneixements, ha recopilat i plasmat en el llibre deu actituds que les persones poden incorporar a la seva vida per portar-les de la mà. A més, cada reflexió ve acompanyada d'un petit exercici per posar en pràctica.

Ell també ho reconeix; és difícil fluir, i més en un món tan accelerat, on tot són presses, preocupacions i no ens permetem pensar en present. Una de les reflexions que fa és "Fluir sense temps"; Marina considera que la racionalitat de la nostra ment no ens permet ser conscients del present, i que és important connectar amb nosaltres per poder fluir: "La ment no concep l'aquí i l'ara, no està dissenyada per això, sempre busca en el record i ho reflecteix en un futur inexistent, creant preocupacions abans que succeeixin les coses".

Sergio Marina: "La ment no concep l'aquí i l'ara, no està dissenyada per això, sempre busca en el record i ho reflecteix en un futur inexistent, creant preocupacions abans que succeeixin les coses".

Fluir en l'equilibri, per ser més tolerants; viure sense desitjos que generen expectatives i escenaris inexistents; fluir sense esforç, sense una confrontació constant; en quietud, sense impaciència, en llibertat i gratitud... tot i que la ment no està dissenyada per fluir, tothom pot aprendre a fer-ho, però requereix compromís i perseverància en el procés. Fluir amb la vida "ens atorga una posició de poder, equilibri i equanimitat que ens permet fer front a qualsevol experiència que ens correspongui viure, sempre amb l'amor com a fidel conseller en el viatge".

Sergio Marina

Sergio Marina

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem