Víctor Alexandre guanya el XLVIII Premi Ciutat d’Alcoi de Teatre Pep Cortés

L'organització va resoldre per unanimitat guardonar l’obra Jo no volia ser Rita Hayworth

El santcugatenc Víctor Alexandre ha guanyat el XLVIII Premi Ciutat d’Alcoi de Teatre Pep Cortés. L’organització del veterà certamen de textos dramàtics en valencià, que es convoca obert a tots els territoris de l’àmbit de la llengua catalana, va resoldre per unanimitat guardonar l’obra Jo no volia ser Rita Hayworth.

En aquesta edició el Jurat estava format per Salvador Bataller, professor i director teatral, Pepa Miralles, actriu i directora de teatre, i per l’autor guardonat l’any anterior, David Sánchez Pacheco, professor, lingüista i creador dramàtic. "No m'ho esperava", comenta Alexandre. "Quan et presentes no saps qui més hi participa".

El Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi, instituït l’any 1971, que organitza l’Ajuntament de la ciutat, està dotat amb 8.000 euros i es propiciarà l’edició de l’obra premiada, que es podrà comprar també a Sant Cugat. "Parla de l'última etapa de la vida de Rita Hayworth, perquè més enllà dels focus Margarita Carmen Cansino tenia una vida absolutament dramàtica", explica l'autor. "Als 40 anys ja va començar a tenir Alzheimer, no es coneixia la malaltia i es pensaven que s'oblidava els diàlegs per alcoholisme, va rebre abusos sexuals del pare als 14 anys, maltractament físic i psicològic, i en l'àmbit laboral també la van explotar sexualment per aconseguir papers de diversos productors".

Víctor Alexandre explica que l'obra, tot i passar fa dècades, tracta temes molt actuals: "Ara ha sortit el Me Too, imagina't com era Hollywood als anys 50 i 60", diu. "I a casa, només dos dels cinc marits que va tenir no la van hostiar. Hi havia gent que es pensava que no sabia parlar anglès perquè no gosava parlar de tan intimidada com estava". 

Víctor Alexandre és escriptor, periodista, autor dramàtic i assagista. El seu darrer llibre publicat és la novel·la Els amants de la rambla del Celler, de l'editorial Meteora. Actualment, a més, col·labora en els diaris digitals El Món i Racó Català i en els mitjans TOT Sant Cugat, Cugat Mèdia i les emissores de La Xarxa. Ara també acaba de finalitzar un llibre de narracions pendent de publicar.

Els amants de la rambla del Celler, de Víctor Alexandre

Els amants de la rambla del Celler, de Víctor Alexandre

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem