La santcugatenca Dolors Vilarassau, guanyadora del 'Combat de Direcció'

La directora de teatre ha estat guanyadora de la 1a edició d'aquest certamen al Teatre Lliure

La directora de teatre, Dolors Vilarassau, ha guanyat la primera edició del 'Combat de Direcció', un certamen organitzat per l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya, l'Associació d'Actors i Directors Professionals del País Valencià i l'Associació d'Actors i Directors Professionals de les Illes Balears, que va tenir lloc al Teatre Lliure el passat 4 de desembre.

L'experiència de Vilarassau en el 'Combat de Direcció'

Previ al certamen del 'Combat de Direcció' es va fer una convocatòria de directors de teatre, d'actors i de textos, en les tres comunitats autònomes. De les més de 170 persones que s'hi van presentar, Dolors Vilarassau, va ser una de les escollides, per sorteig, com a directora de teatre.

Així doncs, hi havia tres equips i cada un d'ells estava format per dos actors, un director i el text era el mateix per tothom. Aleshores, en dues hores, cada director va crear la seva obra: "Es va veure com d'un mateix text es podien fer versions totalment diferents, depèn del punt de vista de la persona que ho dirigia i això la gent ho va apreciar molt", explica Vilarassau.

La directora santcugatenca ha dirigit més de 100 obres de teatre, però confessa que va ser la seva primera experiència en l'àmbit de la improvisació: "Anava a jugar, ni m'ho havia plantejat guanyar, però es van donar una sèrie de circumstàncies i mira, contentíssima. Els meus actors eren molt bons i ho van defensar molt bé, vaig tenir molta sort".

L'obra, en clau còmica, girava entorn de la pressió que reben les dones per ser mares: "Com la societat pressiona a la dona, els mètodes de congelació d'òvuls, el tema econòmic que mou el negoci de la donació d'òvuls, com s'aprofiten les clíniques privades... Ho vam plantejar tot en clau d'humor i al final fins i tot parlaven els òvuls a l'obra", explica Vilarassau.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem