La santcugatenca Mireia Gallego publica una guia històrica amb més de 60 monuments de Roma

'¿Qué es esta piedra rota?' és un company de viatge per visitar la històrica ciutat

¿Qué es esta piedra rota? és una guia detallada sobre els edificis de la Roma clàssica, un "passeig pels principals monuments de la ciutat", tal com es descriu al propi llibre. És la sisena publicació de la historiadora santcugatenca Mireia Gallego.

Així, més de 60 ubicacions de la ciutat, que inclouen els més emblemàtics com el Coliseu, el Fòrum romà, el Panteó, i d'altres menys coneguts com la Muntanya Testaccio o la Lapis niger, ens permeten viatjar des de casa.

De la mà de la divulgadora d'història antiga, s'explica el context de les peces arqueològiques, amb informació detallada i il·lustracions. "Vam fer un viatge a Roma amb les amigues i vaig fer més de guia que una altra cosa", recorda Gallego. "Vaig pensar que estaria bé fer un recull del que et trobes quan arribes a Roma, en l'ordre en què ho veus seguint el passeig típic". De fet, el llibre també està en format eBook per poder-lo consultar des del mòbil o la tauleta.

Així, detalls com que el Colisseu es podia inundar i fer espectacles navals o el lloc exacte on es va assassinar a Juli Cèsar són els que es poden descobrir a ¿Qué es esta piedra rota? per entendre el passat. "Serveix perquè no et quedis amb la sensació que només has vist pedres al viatge, i de no viatjar sol".

La idea, ara, és fer una segona edició amb Atenes com a objectiu. "Parlar de l'Acropolis, de que el Partenon era de colors, de què hi havia al costat...", diu l'autora. "Descobrir aquestes coses fa molta il·lusió". En un futur, potser també es faria una edició de la Hispania Romana. 

Mireia Gallego té, a més, el blog Ateneanike.com on s'arxiva la seva feina de fa més de 20 anys, amb més de 200 articles sobre la matèria. A més, també col·labora en revistes com Dhistórica i programes d'iVoox.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem