La santcugatenca Núria Martínez i el projecte 'Prince: Beyond the Lyrics'

El projecte, basat en un crowfunding, vol acabar convertint-se en un llibre que vol esdevenir una "visita guiada" per conèixer la figura de l'artista

La santcugatenca Núria Martínez, directora de Buük Editorial, s'endinsa en el projecte 'Prince: Beyond the Lyrics, basat en un crowfunding. Juntament amb Pilar de Giles, Directora Creativa d’una agència de publicitat internacional, i amb l'escriptor Marcelo Chaparro, han creat aquest projecte per poder arribar a publicar un llibre que donarà a conèixer Prince a través de les lletres de les seves cançons.

El llibre vol representar un tribut a l'artista, per fer arribar la seva figura i la seva obra a les noves generacions, i l'objectiu és difondre Prince a través d'una "visita guiada" amb les seves cançons com a fil conductor. El lector descobrirà curiositats de l'artista com, per exemple, que va lluitar perquè es reconegués l'important paper que desenvolupa la dona dins de la indústria discogràfica.

L'objectiu és poder publicar el llibre abans del dia 7 de juny, data de naixement de Prince.

 
La santcugatenca Núria Martínez. FOTO: Cedida

La santcugatenca Núria Martínez. FOTO: Cedida

El llibre

'Prince: Beyond The Lyrics' és una 'visita guiada' a través de 60 cançons molt significatives de l'artista. Una a una es van extraient les dades més importants sobre la seva vida i la seva música per descobrir coses tan curioses com que era un lletrista increïble, que va lluitar per que es reconegués a la dona dins de la indústria discogràfica, que va crear noves formes de distribució de la seva música.

El text del llibre estarà redactat en castellà i anglès, i va a càrrec de Marcelo Chaparro Santana, filòleg, traductor i fan reconegut a Espanya per ser el fundador de ‘The Purple Message Guardians’, l'entitat que s'ha encarregat de la traducció de tot el catàleg musical de Prince.

 

El Crowfunding

El crowdfunding s'ha posat en marxa el passat 15 de gener a Buük Editorial, i estarà obert fins a finals de març. "esperem poder llançar al mercat aquest llibre a una data molt important en el món de Prince: el 7 de juny, dia del seu aniversari. Tot i que els tributs per recordar als artistes solen ser el dia de la seva mort, aquest any la família de l'artista ha canviat la data al dia del seu naixement com un fet simbòlic i que ha estat molt apreciat pels fans de tot el món. Nosaltres hem volgut sumar-nos també a aquest homenatge en aquesta data tan assenyalada", diuen els autors.

Buük Editorial

Especialitzada en publicar obres d'autors indies, Buük Editorial és la plataforma en la que es desenvolupa el crowdfunding 'Prince: Beyond the Lyrics', i serà l'editorial que durà a terme la publicació del llibre si s'aconsegueixen els mecenes suficients.

Aquesta editorial està comandada per la santcugatenca Núria Martínez, que explica que "en aquest projecte s'uneixen dues de les meves grans passions: la música i els llibres. Amb 'Beyond the Lyrics' volem aconseguir que mites de la història de la música, com Prince, no morin en l'oblit i reneixin, en certa manera, en els nostres cors".

 
 
Comentaris

Destaquem