La sardana protagonitza el concert de l'Escola Fusió al Teatre-Auditori

Orquestres i bandes han interpretat un repertori de cançons vinculades amb el món sardanista

Els actes de la capitalitat de la Sardana segueixen fins al mes de març. Un d'ells, i dels més espectaculars, ha estat el que ha acollit el Teatre-Auditori organitzat per l'Escola Fusió de Música i Dansa, L'Energia de Palafrugell i l'Entitat Sardanista de Sant Cugat, aquest diumenge 25 de febrer. Durant la vetllada, l'Orquestra Simfònica Fusió, l'Orquestra Moderna Fusió, l'Energia Cobla de Palafrugell, l'Orquestra Simfònica de l'Energia i la Big Band de l'Energia han interpretat diferents peces vinculades amb el món sardanista.

Hi ha hagut parlaments de la presidenta de l'entitat Sardanista, Elvira Anglès, de les codirectores de l'escola Fusió, Núria Pinyol i Gemma Navarra, la directora de l'escola l'Energia Rita Ferrer i l'alcalde Josep Maria Vallès. Vallès s'ha compromès a fer que la ciutat tingui un monument dedicat a la sardana, i ha confirmat que ja hi estan treballant. De la mateixa manera, Gemma Navarra, en recordar que en el repertori del concert hi hauria una sardana de Pau Casals, i com a membre de la plataforma Pau Casals a Sant Cugat, ha manifestat que la ciutat segueix volent un monument al músic internacional, que va fer 50 anys de la seva mort l'any 2023 i l'Ajuntament va agafar el compromís per fer-ho. 


La gran protagonista ha estat la sardana dedicada a Sant Cugat capital de la sardana d'Anna Abad, dirigida per Xavi Torrent, interpretada per l'Energia Cobla de Palafrugell. A més durant el concert, també s'ha interpretat Sir Duke de Stevie Wonder dirigida per Jordi Fontanillas, La Santa Espina, peces interpretades per la Big Band Fusió juntament amb l'Energia Cobla Big Band de l'Energia. Després, i gràcies a L'Orquestra Simfònica Fusió i l'Orquestra Simfònica de l'Energia, han interpretat la sardana Briònia i la Marxa Triomfal en Do M de Beethoven. Finalment, i per cloure l'acte, les cobles i les simfòniques han tocat juntes la sardana Sant Martí del Canigó. En acabar l'acte, s'han entregat uns obsequis entre l'escola Fusió i la de Palafrugell i l'Ajuntament per agrair la col·laboració i venir a Sant Cugat. El 10 de març acabaran les celebracions de l'any Capital de la Sardana amb una festa a la Unió Santcugatenca.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem