Sant Cugat és proclamada Capital de la Sardana amb un dia ple música i germanor

El Teatre-Auditori ha acollit l'acte de proclamació de Sant Cugat com a Capital de la Sardana 2023

Sant Cugat ha estat proclamada oficialment Capital de la Sardana 2023 aquest dissabte 18 de març al Teatre-Auditori. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha celebrat l'arribada d'aquest moment després que hagués de posposar-se per la pandèmia: "Quines ganes teníem, després de totes aquestes adversitats, de prendre el relleu a Sant Cugat d'aquest gran projecte que és ser la Capital de la Sardana".

Més info: Activitats a Sant Cugat com a Capital de la Sardana 2023

Ballada de sardanes. FOTO: Bernat Millet

Així doncs, és el torn del municipi santcugatenc de contribuir a la difusió, al conreu i al prestigi social de la sardana, la dansa nacional per excel·lència. L'objectiu de la capitalitat també és designar el municipi encarregat cada any; fins ara han estat 9 municipis, i Sant Cugat en serà el desè, el primer de la comarca, agafant el relleu a Balaguer.

El Paer en Cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, ha volgut fer present la "coordinació" entre els dos municipis per efectuar un bon traspàs: "És un repte per la ciutat i pel país i estem molt satisfets d'haver-ho fet tan bé i posar-s'ho una mica difícil a Sant Cugat, que segur que ho farà magníficament. Es tracta que el següent ho pugui fer tan bé o millor que l'anterior". Seguidament, ha fet entrega de la bandera de la capitalitat a Mireia Ingla.

Entrega de la bandera, al centre Jordi Ignasi Vidal i Mireia Ingla. Foto: Bernat Millet

Entrega de la bandera a Sant Cugat; al centre Jordi Ignasi Vidal i Mireia Ingla. Foto: Bernat Millet

L'alcaldessa ha valorat l'existència d'un "teixit associatiu ampli i divers" a Sant Cugat que enforteix la identitat del municipi. La presidenta de l'Entitat Sardanista de Sant Cugat, Elvira Anglès, ha fet una crida a què tota la població, grans i petits, no es quedin indiferents davant la tradició sardanista: "Aquest any volem que fins i tot les pedres notin les sardanes, volem que no hi hagi cap santcugatenc que no conegui que són les sardanes".

El contrabaixista santcugatenc i membre fundador de l'Orquestra catalana de jazz La Vella Dixieland, Artur Regada, ha estat l'encarregat del pregó de la capitalitat. El discurs, carregat d'humor i emoció, ha estat aplaudit amb força per tots els assistents al Teatre-Auditori. A continuació, la Cobla Jovenívola de Sabadell, ha interpretat una sardana composta per la cantautora Anna Abad, anomenada "Sant Cugat Capital de la Sardana".

A l'acte també han assistit el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Xavier Tresserras, el coordinador de la Capital de la Sardana, Víctor Sallés, i la directora general de Cultural Popular i Associacionisme Cultural, Adelaida Moya.

Cobla Jovenívola de Sabadell

Cobla Jovenívola de Sabadell. Foto: Bernat Millet

En acabar l'acte, una cercavila encapçalada pels Geganters i els Caparrots de Sant Cugat, ha posat rumb a l’Ajuntament, on ha tingut lloc la descoberta de la placa de la capitalitat i mitja ballada de sardanes a la plaça de la Vila.

Cercavila de Geganters i Caparrots de Sant Cugat. Foto: Bernat Millet

Cercavila de Geganters i Caparrots de Sant Cugat. Foto: Bernat Millet

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem