Se celebra el 80è aniversari de les Corts republicanes a Sant Cugat amb una exposició

El 30 de setembre de l'any 1938 es va celebrar l'avant penúltima sessió de les Corts republicanes i l'església del Monestir, engalanada amb tapissos monàrquics, en va ser l'escenari

En la seva retirada cap a l'exili, les Corts republicanes van fer parada a l'església del Monestir de Sant Cugat, el 30 de setembre de l'any 1938, on hi van col·locar una sèrie de tapissos que, curiosament, tenien motius monàrquics. Ara, 80 anys després, se celebra l'exposició 'L'escenografia del poder. Tapissos reials a les Corts Republicanes', per explicar què va passar el 30 de setembre de 1938 al municipi. En l'exposició, que s'ha inaugurat el dimarts 25 de setembre, es poden veure fotografies dels tapissos que van servir per vestir la sessió de les Corts republicanes a Sant Cugat. L'exposició pot visitar-se fins al 28 d'octubre, en els següents horaris:

  • De dimarts a dissabte: de 10:30 a 13:30 h i de 16 a 19 h.
  • Diumenges i festius: de 10:30 a 14:30 h
Fotografia d'un dels tapissos monàrquics que van engalanar les Corts republicanes. FOTO: Bernat Millet

Fotografia d'un dels tapissos monàrquics que van engalanar les Corts republicanes. FOTO: Bernat Millet

En la presentació, la la regidora de Cultura, Promoció Econòmica i Ocupació, Sílvia Solanellas, ha explicat la importància en fets històrics del Monestir: "Hem de posar en valor el Monestir com a escenari de grans fets històrics de la història de Catalunya", ha explicat Solanellas. La presentació també ha comptat amb la presència del comissari de l'exposició i director del Memorial Democràtic, Plàcid Garcia-Planas: "A Sant Cugat es van celebrar les últimes Corts republicanes amb engalanaments", ha explicat Garcia-Planas, que també ha valorat la voluntat de mostrar la paradoxa de l'escenografia d'aquestes Corts: "La república s'engalanava amb motius dels reis i es van celebrar en una església, per mostrar poder", ha assenyalat.

Silvia Solanellas i Plàcid Garcia-Planas en la presentació. FOTO: Bernat Millet

Silvia Solanellas i Plàcid Garcia-Planas en la presentació. FOTO: Bernat Millet

Aquesta exposició forma part del programa de Tardor als Museus.

Més info: Engeguen les activitats de Tardor als Museus

 
Comentaris

Destaquem