contingut promocionat
Amat Cultura

 

Segueix en directe al TOT la presentació de la nova novel·la de Xavier Bosch

La presentació de 'La dona de la seva vida', es pot seguir en directe a través del canal de YouTube del TOT Sant Cugat

El periodista i escriptoir Xavier Bosch presenta la seva nova novel·la, La dona de la seva vida, a Sant Cugat, amb un acte organitzat pel TOT, i Òmnium Cultural Sant Cugat, amb el patrocini d'Amat Cultura. La presentació se celebra a partir de les 19 h al Celler Modernista, però també es pot seguir en directe a través del canal de YouTube del TOT.

La nova novel·la de Bosch narra com una investigació periodística fa trontollar el fort vincle existent entre 3 germans que viuen a llocs diferents del planeta, creant escenaris i passatges íntims que obligaran a reescriure el passat de la família. Després dels èxits d’Algú com tu (Premi Ramon Llull), Nosaltres dos i Paraules que tu entendràs, amb més de 150.000 exemplars venuts, Xavier Bosch publica el seu desè llibre, una combinació perfecta d’emocions i intriga. La dona de la seva vida combina la intriga i la història de sentiments, els dos móns literaris de Xavier Bosch que han aplegat centenars de milers de lectors en els últims deu anys. 

 

Sinopsi

Els Estrada Vilalta són una família com cal, ordenada, impecable. A la casa hi regnen les bones maneres; la veu no s’hi alça mai més del compte. Els tres fills, el Joel, el Rai i la Victòria, són ben educats, afectuosos, i respecten uns pares sense tatxa. Tots tres s’estimen i es donen suport. A l’entorn de la cinquantena, cadascun ha construït la seva vida en una ciutat diferent, tres ciutats a escala humana: el Joel s’ha quedat a Barcelona i dirigeix documentals d’investigació, té un fill adolescent d’una relació anterior i una nova parella amb qui hi posa moltes il·lusions; el Rai és a Copenhaguen, on fa de científic en un museu i conviu amb l’Allan, i la Victòria viu a Estrasburg, on és pediatra i hi té la filla i un matrimoni de llarg recorregut que comença a fer aigües.

Els tres germans es reuneixen a Barcelona per a l’enterrament de la mare. Mentre buiden armaris i s’organitzen per atendre el pare, afloren les confidències. «Quant pesen els secrets?». El Saül, el recent vidu, sent com va envellint inexorablement. Al seu costat té la senyora Lourdes, l’assistenta fidel que ha acompanyat la família durant dècades. Però l’existència de l’octogenari està marcada per la solitud i la nostàlgia després d’haver perdut la Maria, la dona de la seva vida. «S’havia quedat sense esma. Com si, de cop i volta, li haguessin entrat a casa i li haguessin robat la col·lecció sencera de records i li haguessin afaitat cadascuna de les alegries que havia acumulat durant tota una vida de parella». El Joel, immers en una investigació per a un documental sobre nens robats, comença a rebre coaccions. Tindrà a veure amb la seva recerca i la denúncia pública que vol fer, però els delinqüents que l’amenacen aconsegueixen tocar-li la nafra. Amb la col·laboració de la policia i d’un individu molt peculiar, un lladre de llibres, el Joel aconseguirà les proves per acusar el cap de la trama del robatori de nadons i les adopcions il·legals. El preu que haurà de pagar, però, serà molt alt. El secret que es destaparà amb la investigació del Joel posarà en perill la pau de tota la família. De sobte, els fonaments que semblaven més sòlids poden trontollar.

 
Comentaris

Destaquem