La Societat Coral La Lira acomiada els actes del seu 140è aniversari amb un concert

Diferents entitats culturals santcugatenques han participat en aquest acte de commemoració

El Teatre-Auditori s’ha omplert de música i tradició aquest dijous, 22 de març, gràcies al concert Canigó als 140 anys a càrrec de La Societat Coral La Lira. L’acte ha suposat la cloenda de les commemoracions del 140è aniversari de l’entitat.

140 anys de La Lira. FOTO: Bernat Millet.

No és aleatori que el concert porti per nom Canigó, ja que l'entitat ha volgut retre homenatge al gran poema escrit per mossèn Jacint Verdaguer, defensor dels valors humans de la nostra terra. A més, la seva publicació coincideix en el temps amb la fundació de La Lira.

Més info: Exposició dels 140 anys de la Societat Coral La Lira

El concert ha comptat amb la col·laboració de diferents entitats culturals de Sant Cugat, dedicats a la música tradicional, la dansa i la interpretació escènica. Han participat l'Escola de Música Tradicional de Sant Cugat, l'Entitat Sardanista de Sant Cugat, el Cor infantil Sant Cugat i la Comissió del Paga-li, Joan.

La història de La Societat Coral La Lira

Parlar de la història de La Societat Coral La Lira és parlar de la història de la nostra ciutat i del país dels últims 140 anys. Oficialment, és l’entitat en actiu més antiga de Sant Cugat i dels pocs Cors Clavé en actiu que queden en el seu format original: el cor per a veus d’home. Una sonoritat única i una raresa en els temps moderns i accelerats en que vivim i una joia a conservar. 

El 1882 es va fundar, amb el nom de Sociedad Coral La Lira Santcugatense, una de les primeres societats corals claverianes de la vila amb la direcció del mestre F. Barata, i amb la presidència de Ramon Musella. Les primeres composicions que es van cantar, amb més bona voluntat que encert, van ser “Arri Moreu”, “Els néts dels Almogàvers”, “Los Postulantes” i “Las Galas del Cinca”. 

L’entrada de Jover l’any 2006, d’en Josep Garrell com a president i la commemoració dels 125 de La Lira l’any 2007, va esdevenir un punt d’inflexió positiu, un revulsiu i l’inici d’una nova etapa daurada del cor estruncada per la pandèmia de la covid 19 l’any 2020. Fruit d’aquesta època, va esdevenir un dels períodes més actius i prolífics de la història de l’entitat, fins avui dia.

captura de pantalla 2023 02 10 a les 20 52 10 38 800x400

Acte de celebració dels 140è aniversari de la Lira, el febrer de 2022, al Monestir de Sant Cugat, juntament amb les entitats de cultura popular de la ciutat. FOTO: Bernat Millet.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem