'Tacho' (artista): "M'hauria agradat presentar el meu nou disc a la Festa Major"

Entrevistem a l'artista santcugatenc Sergi Aragó 'Tacho', el qual participarà en la nova edició del Festival Vincles

El santcugatenc Sergi Aragó 'Tacho' (29 anys) es defineix com una persona que li encanta la música. Nascut a València, i amb ascendència de Conca, va arribar a Sant Cugat quan només tenia 4 anys. Va estudiar a La Floresta i a l'IES Angeleta Ferrer i Sensat i es va graduar en INEF. D'altra banda, es va formar en l'Aula de So i l'Escola Fusió i actualment està estudiant en l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) la carrera de trombó modern. Amb això, l'artista serà un dels participants del Festival Vincles i actuarà el divendres 15 de setembre a les 20:30 hores al Celler Modernista.

Què representa ser un dels seleccionats per participar en el Festival Vincles?

Jo vaig treure el meu nou disc 'Sepia' fa 5 mesos i una de les coses que més il·lusió em fa és poder presentar-lo a Sant Cugat.

És important que Sant Cugat aposti per festivals musicals i a sobre ho faci amb artistes locals?

És important que apostin per grups locals a totes les festes. Està molt bé aquesta aposta en el Festival Vincles, però també és important en la Festa Major, en la Festa de Tardor... Jo vaig tenir la sort de poder participar en una Festa Major fa 2 anys i des de llavors no he tornat a tocar. I m'hauria agradat poder presentar el meu nou disc en la Festa Major d'aquest any. Tinc un gran show en l'escenari, i m'hauria agradat que haguessin escoltat el meu disc i haver pogut actuar, encara que les meves cançons són en castellà. Tot i això, segur que tinc més oportunitats de poder tornar a actuar en una Festa Major.

"Componc, escric, canto i produeixo, així que les cançons sonen bastant particular"

Què oferirà durant el concert?

Jo estic acostumat a fer un espectacle sobre l'escenari amb la meva banda. És un disc conceptual i quan soc sobre l'escenari em transformo i reprodueixo el disc. En el Festival Vincles, però, faré un concert a duo (amb el teclista Cristian González) i cantaré temes del meu primer disc 'Movimiento' i del segon 'Sepia', a més d'algun tema inèdit. El 29 de setembre estreno un nou videoclip d'un nou projecte ('Ese Ratico'), que el presentaré durant el Festival Vincles.

Pels que no el coneguin, que defineix a Tacho?

És una pregunta molt difícil. Soc un artista que m'encanta la música, l'art i comunicar. Escolto molta música llatina i molta música negra com l'R&B. Soc de València i visc a Sant Cugat, així que tinc influències d'arreu. A més, la música la faig jo, componc, escric, canto i produeixo amb ajuda, així que les meves cançons sonen bastant particular.

La seva productora Ventilador el defineix com descarat, surrealista, divertit, sensual... Encerten?

Sí, molt.

'Tacho' va arribar a Sant Cugat quan només tenia 4 anys. FOTO: Bernat Millet

'Tacho' va arribar a Sant Cugat quan només tenia 4 anys. FOTO: Bernat Millet


Va fer el salt l'abril del 2021 amb el seu primer disc 'Movimiento'. Què el va empènyer a començar aquest nou projecte com a Tacho.

El Tacho sempre ha estat allà, i és que ma mare fa molts anys que em diu així (des d'un viatge a Itàlia quan l'artista tenia 10 anys). Jo vaig començar fent gires amb grups com a trombonista, tanmateix, fa 2 anys, vaig compondre una sèrie de temes per l'ESMUC que acabarien sent el meu primer disc 'Movimiento'. Em va empènyer la inquietud de fer un projecte on estigués jo sol, ja que si el projecte funciona és perquè jo faig que funcioni i, per contra, si no funciona, és perquè jo faig que no funcioni.

Abans havia estat involucrat en grups locals com The Risas...

Sí, jo vaig començar amb The Risas i em vaig enamorar. Després ens vam transformar amb Freak Out i jo vaig començar a fer espectacles com a trombonista amb Dr. Prats, la Señora Tomasa, Els Catarres, Oques Grasses o C. Tangana. Em va motivar canviar el rol, volia passar d'estar darrere al davant, ser el protagonista de l'espectacle i estar tota l'estona connectat.

Havia imaginat arribar en algun moment on està ara?

No. Al principi, jo tenia molta por a dedicar-me a la música, no només a fer concerts, sinó a estudiar o fer música tot el dia. Al final, vaig decidir fer el pas i ara visc d'això. Ara mateix m'imagino grans projectes, però abans jo no era conscient de com cantava o com componia. Com he dit, soc molt inquiet i aquesta inquietud al final em va porat a compondre, a cantar a escriure lletres. En l'últim videoclip, fins i tot, he participat en el guió i la direcció, una cosa que tampoc m'hagués imaginat mai.

Sergi Aragó 'Tacho' va ser un dels escollits per la 13a edició del 'Girando por salas'. FOTO: Bernat Millet

Sergi Aragó 'Tacho' va ser un dels escollits per la 13a edició del 'Girando por salas'. FOTO: Bernat Millet


Són persones diferents Tacho i Sergi Aragó?

No, són la mateixa persona. Tacho és la marca, és el personatge, l'artista. És veritat que Tacho es transforma dalt de l'escenari, però jo realment soc així. Potser intensifico algunes coses, però en el meu dia a dia també em considero descarat i atrevit.

Va ser un dels escollits per a la 13a edició del 'Girando por salas', un concurs que el va ajudar a fer una gira per diferents sales d'Espanya. Com ho va viure?

La meva productora Ventilador va fer una gran feina amb tota la paperassa administrativa. A partir d'aquí, vaig ser escollit pel jurat i pel vot del públic (un fet del qual només poder presumir 3 dels 26 artistes seleccionats). Vaig poder presentar el meu disc a Màlaga, Còrdova, Madrid, València, Santiago, Alacant, Saragossa i Sabiñánigo (Osca). Va ser una experiència brutal, que em va ajudar a guanyar moltes taules sobre l'escenari.

I fruit de la gira, creu que s'ha fet més visible?

Crec que estic tenint una progressió i un creixement natural. Si tu ets constant i vas publicant coses, vas creixent a poc a poc. La cosa està funcionant, el feedback que em dona la gent és positiu, veig resposta en els concerts i en les xarxes socials... Està sent molt gratificant!

"He après molt de com lidera C. Tangana. Em va agradar molt veure com treballa, el resultat i com actua"

I va tenir la sort de gaudir d'una gira amb C. Tangana per l'Amèrica Llatina...

Va ser brutal. A mi l'Amèrica Llatina m'al·lucina, escolto molta música d'allà i no havia estat maig. Vam estar 24 dies per Mèxic, Colòmbia, Argentina i Xile. Tot i que la meva funció com a trombó va ser com altres gires, vaig poder aprendre molt de C. Tangana. He après molt com ell lidera. En qualsevol projecte no pots estar sol, ja que tu saps d'algunes coses molt, però de la majoria no, i necessites sempre tenir gent al teu costat. Em va agradar molt veure com treballa, el resultat i com actua. Vam omplir estadis i va ser una experiència d'una altra magnitud.

Què li presenta el futur?

Com he comentat abans, el 29 de setembre estreno 'Ese Ratico', una cançó transitòria per recordar l'estiu durant el mes de setembre. Fa temps que estem treballant amb aquest tema, així que de moment és l'únic que puc avançar.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem