The Four Nuts Gang preparen el seu primer disc amb molt de swing

La formació oferirà dos concerts durant aquest mes d'octubre a Sant Cugat que serviran de presentació

Rock'n'roll i swing són el que proposen The Four Nuts Gang. Una formació amb arrels santcugatenques que es prepara per enregistrar el seu primer disc que, si tot va bé, arribarà al mercat abans de Nadal. Abans, però, els dies 7 i 15 d'octubre tenen dues cites amb el públic santcugatenc, amb un concert a Torreblanca i un altre a la plaça de Pep Ventura.

El TOT Sant Cugat ha entrevistat el contrabaix de la formació, el santcugatenc Ignacio Sabadell, per conèixer quina és la proposta del grup.

La formació treurà el primer disc abans de Nadal  FOTO: CEdida

Quina és la proposta de The Four Nuts Gang?

Fem swing i rock'n'roll. Partim del swing clàssic, però hi afegim tota la influència més moderna del rock'n'roll. Estem dins el que es va anomenar "swing revival", que van sorgir als anys noranta actualitzant el swing, amb més guitarra elèctrica. Amb aquesta base, fem temes propis i adaptacions, però sempre amb la idea de partir del swing, passar pel rock'n'roll, i tornar al swing. És un camí d'anada i tornada.

Com neix el grup?

Vam començar a tocar a finals del 2014, gairebé el 2015, i primer vam formar un grup de quatre: bateria, contrabaix, guitarra elèctrica i veu. Però ja des del principi la nostra idea era fer el grup més gran, amb secció de vent, per imitar el so de les big bands, que és el que ens agrada. Des del principi, vam estar rodant bastant, estant fixes en una sala de Barcelona, i altres espais, i ja amb un repertori preparat.

I el grup va créixer...

Vam incloure la secció de vents, començant a rodar a la primavera passada amb una presentació al maig del 2016 a la sala Bikini. A partir d'aquí, sempre ens movem amb aquesta formació, que som 7. I hem crescut una mica més. Ara serem 8, amb un trombó, per gravar el disc.

Arribeu al primer disc. Com es prepara?

No volíem publicar res sense tenir el grup sencer, tot i que el repertori l'hem anat fent de mica en mica, des de mitjans del 2015. Volíem esperar per tenir la formació sencera i poder oferir el que més ens agrada, aquest format amb secció de vents. Però també perquè volíem estar segurs d'on fer-ho i amb qui.

Amb qui enregistreu?

Vam contactar amb el productor Marc Molas, que ha fet altres grups i té molta experiència, i la nostra idea li va ser interessant. Ens va obrir la mentalitat de fer un disc, no una maqueta, amb pretensió. Ha sigut una bona empenta. I enregistrarem al Tostadero.

Quan veurà la llum la proposta?

Si tot va bé, el disc sortirà abans de Nadal. Estem amb la preproducció, treballant amb el productor que ens ajuda a tenir aquesta visió de conjunt, perquè el disc tingui línia argumental. Entrem a l'estudi en un parell de setmanes, després ve la postproducció, i esperem que abans de Nadal vegi la llum.

Com es dirà el disc, i què ofereix?

Encara no tenim el nom, però sí que oferirà. Una barreja de tot, perquè realment és el que fem. Temes nostres que hem anat treballant durant aquest temps, versions de grups que ens agraden que potser no són tan coneguts, i també adaptacions de temes clàssics, o no, però que ens agraden i els adaptem al swing, modernitzant-los.

Abans, tenen dues cites amb el públic santcugatenc...

La Pua ens van proposar per fer un concert al Celler Modernista l'estiu passat, i ara ens ha programat dins el cicle al Casal Torreblanca el divendres, 7 d'octubre, a les 23 hores. També tocarem a Sant Cugat el dia 15 d'octubre, a la plaça de Pep Ventura, a les 18 hores.

Una bona manera de preparar l'enregistrament!

Preparant la gravació del disc, ens va genial, perquè estem assajant per la gravació que comencem en dues setmanes, i és prefecte perquè és com una prova final per a nosaltres. És una bona preparació.

Hi haurà presentació del disc a Sant Cugat?

Haurem de fer-la segur. Ara, els concerts són una mena de presentació, ja que va enfocat al disc. Prenem aquests dos concerts com un bon tret de sortida per gravar. En tot cas, quan tinguem el disc, buscarem fer una bona presentació a Sant Cugat.

 
Comentaris

Destaquem