Tres noies de l'Hospitalet de Llobregat guanyen el Premi Millor Història de Ficcions

El relat de Víctor Pérez, de l’IES de La Jonquera, ha estat la Segona Millor Història en una edició amb una participació rècord d’estudiants de secundària a Catalunya, Illes Balears i País Valencià

La Pedrera-Casa Milà de Barcelona ha acollit aquesta tarda el lliurament de premis de la 10a edició del concurs literari Ficcions, organitzat per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC). En l’acte, que ha començat a les 17h, s’han donat a conèixer els guanyadors del concurs i els premis territorials d’enguany. Celia Martínez, Júlia Sancho i Victòria Camacho, del Centro de Estudios Dolmen de L’Hospitalet de Llobregat han aconseguit el Premi Millor Història d’aquesta edició del concurs, amb el relat “R31CH”, presentat sota el pseudònim Generació2001. Ha estat la història més ben valorada pel jurat perquè ofereix “un sentit del ritme narratiu certament infreqüent, una capacitat de crear atmosferes de suspens d'una maduresa insòlita, que beuen de la narrativa històrica contemporània, i, cosa igualment meritòria, una facilitat de trobar el vocabulari adequat a la situació”.

Amb l’aforament complet, al voltant de 250 persones d’arreu del territori han conegut els guanyadors en directe. L’acte ha comptat amb la presència l’escriptor Jordi Sierra i Fabra, la directora dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament de Cultura, Àngels Torras i Ripoll; el director de Promoció Educativa de l’IMEB, Joan Coma; la directora de la Fundació Carulla, Marta Esteve i Zaragoza; i la vicepresidenta segona de l'AMIC i editora d'El Tot Mataró, M. Carme Rodríguez. També hi ha assistit Mohamed El Amrani, president de l’Associació Cultural Xarxa de convivència de Roses i de l’Associació AZAHARA i finalista de Ficcions en una edició anterior i el filòleg, traductor i escriptor Pau Vidal i Gavilán, qui ha fet un discurs jugant amb els noms dels grups finalistes.
 


També s’ha atorgat el Premi Ciutat de Barcelona, que ha estat per a Lisa Matamala i Camila Hope del centre IPSE Escola amb la història “Amnèsia”, que han presentat sota el pseudònim Moonlight i el Premi Segona Millor Història l’ha obtingut Víctor Pérez Conde, de l’IES de La Jonquera, amb el relat “Psicodèlia”. També s’han conegut les històries més ben valorades de Lleida, Girona, Tarragona, Terres de l’Ebre, Penedès, Maresme, Catalunya central i Vallès. El professor Jaume Prat i Fabregat, del centre Maristes Valldemia de Mataró, ha obtingut el guardó de Professor més motivador de Catalunya d’aquesta edició, d’entre cinc professors i professores finalistes.

Aquest ha estat el darrer dels cinc actes de lliurament de premis, que s’han celebrat a Menorca, Eivissa, Mallorca i València. Les guanyadores de Millor Història de les Illes Balears, Roser Moll; i la Millor Història del País Valencià, Marina Navarro, també han estat al lliurament, ja que optaven al primer premi del concurs.

Enguany, el concurs va tancar la seva desena edició el passat 26 de març amb una participació rècord de 3.593 inscrits d’entre 14 i 18 anys d’arreu de Catalunya (2.424 alumnes), País Valencià (553 alumnes) i Illes Balears (616 alumnes) provinents de 314 centres educatius diferents. Aquestes xifres suposen un rècord absolut en la història del concurs, ja que el resultat de participació s’ha incrementat més d’un 23% respecte a la novena edició.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem