Tura Soler explica el cas de Susqueda a la presentació de 'El pantà maleït'

El text explica l'assassinat del 2017 d'una parella de joves al pantà de Susqueda. Sobre la resolució del cas, Soler és optimista

Presentació del llibre "El pantà maleït" i "Orillas del pantano" de Tura Soler. Foto: Bernat Millet.

La periodista Tura Soler ha presentat a Sant Cugat el llibre El pantà de maleït: Les morts de Susqueda. La presentació ha estat organitzada pel TOT Sant Cugat, patrocinada per Amat Cultura i ha comptat amb la col·laboració del Mercantic, La Campana Edicions, la llibreria Alexandria i Òmnium Cultural.

 

L'acte s'ha celebrat el dimarts 18 de gener a la Sala El Siglo del Mercantic. La periodista i directora adjunta del TOT, Àgata Guinó Soler, ha estat la conductora de la conversa, que ha explicat els successos que van passar l'agost de 2017 al pantà i que van portar a la mort del Marc i la Paula.

Presentació del llibre "El pantà maleït" i "Orillas del pantano" de Tura Soler. Foto: Bernat Millet.

Presentació del llibre "El pantà maleït" i "Orillas del pantano" de Tura Soler. Foto: Bernat Millet.

Tura Soler és periodista de successos al Punt Avui des de fa 35 anys i està especialitzada en la crònica negra. Ha rebut diversos premis per les seves investigacions, que a vegades han portat a resoldre alguns casos policials. Guinó, que és també la filla de l'escriptora, recorda que de petita els caps de setmana els passava a les comissaries del voltant de Santa Pau. "La Tura és una periodista de picar pedra, pregunta a qui calgui, va al terreny a conèixer la gent".

El text explica l'assassinat del 2017 d'una parella de joves al pantà de Susqueda. Un cas que continua sense resoldre, amb molts interrogants oberts i dos de sospitosos. El doble crim de Susqueda continua essent un misteri, ja que no s'ha localitzat l'arma homicida, es desconeix el mòbil del crim i no està clar on va ser exactament l'escena dels assassinats. "És un cas que està obert i té misteri. Quan hi ha incògnites, la història és d'interès", així justifica l'autora l'èxit de la història, que va sortir també al programa Crims de Catalunya Ràdio i TV3. Proves perdudes, sospitosos morts i altres casos succeïts al mateix pantà envolten aquesta història.

La història s'ha il·lustrat durant la presentació amb imatges de les jornades d'investigació de Soler, que ha parlat de les persones que l'acompanyen en aquest procés: dos policies, un Jeep i fins i tot un dels sospitosos del cas. Sobretot, Tura Soler parla de l'amic invisible, una persona que de manera encriptada li fa arribar pistes de l'assassinat de tant en tant.

Sobre la resolució del cas, Soler és optimista: "També semblava impossible de resoldre el cas del segrestador d'Olot i finalment vam descobrir un tros del llibre que havíem escrit que era la clau per estirar del fil i trobar la resposta", explica. "Qui sap si en aquest llibre, sense saber-ho, hi he escrit la resposta".

Per últim, l'escriptora garrotxina reivindica el periodisme de successos. "És important deixar crònica del que ha passat per ajudar als historiadors del futur. El programa Crims ha fet molt per revalorar aquesta feina".

Presentació del llibre "El pantà maleït" i "Orillas del pantano" de Tura Soler.

Presentació del llibre "El pantà maleït" i "Orillas del pantano" de Tura Soler.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem