Un grup d'estudiants santcugatencs, finalistes al concurs literari Ficcions

El grup Callom, de l’IES Angeleta Ferrer i Sensat de Sant Cugat, ha estat reconegut amb un dels guardons de la sisena edició del certamen

Callom, format per la Marina Monsó, la Laura Caballé i l’Olga Bautista de l’IES Angeleta Ferrer i Sensat de Sant Cugat, han estat finalistes en la sisena edició del concurs literari Ficcions. Després de dos anys de parèntesi, Ficcions ha tornat a reeditar l’èxit de participació de les darreres edicions amb gairebé 1.800 participants i més de 1.870 històries publicades.

Més de 200 estudiants van assistir, el dissabte 24 de maig, al lliurament de premis del concurs literari per a joves “Ficcions, l’Aventura de crear històries” que es va celebrar al jardí del Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí (Tarragona). Durant l’acte Ester Franquesa, Directora General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, va assenyalar que “Ficcions estimula la creativitat literària entre els joves i l’alta participació ens mostra com llengua, literatura i entreteniment s’associen amb èxit”.

Entre les 60 històries que van arribar a la final, el jurat format per Hortènsia Galí, Marià Marín, Laura Mesalles i Pau Vidal van atorgar el premi especial Ciutat de Barcelona i per tant també millor història de la demarcació de Barcelona a les històries “El secret de la família Darcy” del grup Valentinabarea de l’escola Sant Miquel de Barcelona, i “Una mort repentina” del grup CeciPere1436 de l’Escola Santa Anna-Eixample de Barcelona.

Quinze històries més d’estudiants de la demarcació de Barcelona van quedar-ne finalistes. Entre elles, la del grup santcugatenc.

Què és Ficcions?
Ficcions és un concurs literari en català adreçat als alumnes de secundària, batxillerat i cicles de FP, on han de crear una història dividida en quatre capítols a partir d’un dels cinc textos d’autors de renom que proposa l'organització. Un certamen organitzat per amic, Mitjans de Comunicació i Informació (antiga Associació Catalana de Premsa Gratuïta - acpg).

 
Comentaris

Destaquem