Una placa reconeix i homenatja el fet casteller a la plaça d'Octavià

S'ha inaugurat coincidint amb la Diada de la Colla dels Castellers de Sant Cugat

Una placa homenatja el fet casteller a la plaça d'Octavià de Sant Cugat del Vallès des d'aquest diumenge, 11 de novembre, quan s'ha inaugurat coincidint amb la celebració de la Diada de la Colla dels Castellers de Sant Cugat. Un homenatge de la ciutat als Gausacs, que la passada temporada van esdevenir colla de nou en aquesta plaça el 28 d'octubre, en descarregar-hi el 3d9f.

Una placa que esdevé un reconeixement a la colla, com ha subratllat la presidenta de la colla, Gemma Aristoy, qui ha agraït a totes les persones que han fet possible que la placa estigui a la ciutat. "És un petit homenatge a la tasca que fem dia a dia de relació intergeneracional, de treball en equip, i per la igualtat d'oportunitat. D'autosuperació en benefici del col·lectiu, d'evitar discriminacions de qualsevol mena, de ser-hi quan cal; d'aixecar-nos després de les caigudes. I tot, al voltant dels castells", ha subratllat.

Agraïment a tots aquells que han format part de la colla, i també record especial per a tots aquells que hi han format part i no podien ser-hi durant l'acte, especialment per al Raül Romeva, "empresonat per defensar el mandat del poble", ha recordat Aristoy.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha destacat que aquest diumenge "és un dia important pel món casteller local, perquè de manera molt reconeguda i necessària calia tenir aquesta placa al mig de la ciutat, a la plaça on la nostra colla castellera ha tingut moments molt bons, i altres moments que no han estat tan bons, però sí que han significat reptes, emoció, i cohesió social".

La placa d'homenatge als castellers. FOTO: C.Caballé

La placa d'homenatge als castellers. FOTO: C.Caballé

"Ara tothom que passi per la plaça d'Octavià podrà veure aquesta placa que, més enllà d'una figura que identifica el món casteller, també té un escrit magnífic fet conjuntament amb la colla castellera per reconèixer aquests moments", ha afegit.

A la placa es recorden les grans fites de la colla i els grans moments castellers de la ciutat, destacant que és un "monument que recull les principals fites castelleres que s'han viscut a fi de mantenir la memòria castellera col·lectiva de la ciutat".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem