Valldoreix acull el cinema a la fresca amb diverses propostes cinematogràfiques

El cicle, organitzat per l'EMD, tindrà lloc tots els divendres de juliol

Com cada any, l'EMD de Valldoreix organitza el cicle de cinema a la fresca amb diverses propostes cinematogràfiques per tots els divendres del mes de juliol. L'activitat tindrà lloc a partir del 7 de juliol a la Plaça Casal de Cultura de Valldoreix. Les projeccions seran el dia 7, 14, 21 i 28 de juliol.

 

Pel dia 7, l'entitat proposa el curtmetratge "Timecode" a les 22 h, produïda pel barceloní Juanjo Giménez i nominada a l'Òscar després d'haver guanyat al Festival de Cannes. Tracta la relació inesperada entre dos vigilants nocturns d'un pàrquing que no s'expressa en paraules sinó a través d'una passió compartida que descobreixen per atzar.

 

També, se suggereix el film "Neruda", dirigida per Pablo Larraín i guanyadora de quatre premis Iberoamericans de cinema i dos premis Caleuche. Se centra en la persecució política que el poeta i aleshores senador comunista va patir per haver criticat públicament al president Gabriel González Videla en un discurs fet al Congrés Nacional el 1948. Ambdues pel·lícules es projectaran en castellà a les 21.45 h.

 

Pel 14 de juliol a les 21.45 h, arriba una proposta pels més petits de la casa, "Inside out", dirigida per Pete Docter, guanyadora d'un Òscar a la millor pel·lícula d'animació, deu premis Annie, un premi Bafta i un globus d'or. La narració parla sobre les petites veus que sonen dins del cap d'una nena d'11 anys, els sentiments de por, ira, fàstic i tristesa. El film es projectarà en català.

 

El 21 de juliol a les 22 h, arriba "Médicin de campagne" (Un metge al camp), que serà projectada en català. Dirigida per Thomas Lilti, explica la història de com els habitants d'una zona rural compten dia a dia amb el metge Jean- Pierre Werner, però quan aquests cau malalt es veu obligat a alentir la seva activitat, i és quan arriba la doctora Nathalie per ajudar-lo.

 

Per l'últim dia de la jornada, el 28, cinema a la fresca presentarà a les 22 h la comèdia musical "Le concert" (El concert), dirigida per Radu Mihaileanu, que narra la història de Andreï Filipov, el millor director d'orquestra de la Unió Soviètica, estava al capdavant de la cèlebre orquestra Bolchoï. L'obra, guanyadora de dos premis César i nominada als Premis Gaudí, es projectarà en català.

 

Les sessions de cinema a la fresca de Valldoreix serà gratuïta i oberta a tots els públics.

Altres activitats vinculades a la jornada

Fins al 18 de juliol: “La màgia del modelatge”, A la Sala d’Exposicions de l‘EMD de Valldoreix. Peces dels alumnes del taller
d’escultura i de la professora i escultora Mer Jiménez.

 

Dissabte 1 i diumenge 2Sortida Cultural a la comarca de la Jacetania (Huesca). Visita matinal guiada a la Jaca Medieval: Catedral de San Pedro, Museu Diocesà i passejada pels principals edificis històrics de la ciutat. Visita nocturna a l’estació de
Canfranc per gaudir de l’espectacle audiovisual. Diumenge, visita guiada als monestirs de San Juan de la Peña i Santa Cruz de la Serós. En acabar de dinar a Huesca al restaurant “El Orígen”. Cal inscriure’s prèviament.

 

Diumenge 2:  Representació “Rocu” del grup Espiral Creixent. 19.00h – Sala Casal Cultura.


Dissabte 8Punt intercanvi de llibres. 10.00 a 13.00h. Biblioaccés Vall d’Or. Podeu reservar, consultar i demanar els llibres online: http://biblioacces.valldoreix.cat/cataleg/.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem