Valldoreix guardona a Manuel Roig i Núria Fornt en els seus Premis Literaris

L'alacantí ha estat premiat en la categoria adult, dotat amb 2.000 euros i la santcugatenca s'ha endut 1.000 euros pel millor text en la modalitat jove

Roig en la seva intervenció. FOTO: M. Sagalés Roig en la seva intervenció. FOTO: M. Sagalés
La jove Núria Fornt recollint el seu premi. FOTO: M. Sagalés La jove Núria Fornt recollint el seu premi. FOTO: M. Sagalés
Imatge dels textos editats. FOTO: M. Sagalés Imatge dels textos editats. FOTO: M. Sagalés
L'EMD de Valldoreix ha entregat aquest divendres al vespre el seu Premi Literari. El guardó, amb periodicitat bianual, ha anat a parar a mans de Manuel Roig per l'obra Ni cas! inspirada en la banda de música del seu poble Ibi, a Alacant. Roig, que és la segona vegada que guanya aquest reconeixement valldoreixenc en la categoria d'adult, s'ha mostrat emocionat pel premi, dotat en 2.000 euros. En la seva intervenció el professor ha lamentat que amb la crisi sigui "la cultura la que sobra" i ha assegurat que aquest tipus de premis ajuden a "donar suport a la cultura".

En la categoria jove el guardó, amb un premi de 1.000 euros, ha estat per l'estudiant santcugatenca Núria Fornt, de 17 anys pel text La vida acaba on l'art comença. L'alumne de l'Institut Pla Farreras ha indicat en el seu parlament que: "aquests concursos ajuden als joves a sortir del món acadèmic" i ha indicat la seva voluntat d'arribar a ser escriptora en un futur. Fornt ha expressat la seva alegria per veure "un llibre que he escrit jo".

L'escriptor i membre del jurat del Premi Literari de Valldoreix Enric Larreula, ha indicat que en els premis d'enguany s'ha valorat per una banda treballs frescos, però també la riquesa del vocabulari. A això, el president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig ha recordat que el premi se celebra des de l'any 1980 i ha indicat que malgrat la crisi el guardó es continuarà celebrant a Valldoreix. Aquest any han participat unes 20 obres, de les quals la majoria competien en la categoria d'adults, per aquesta raó i de cara a la pròxima edició l'EMD fomentarà la participació dels joves.

 
Comentaris

Destaquem