Valldoreix presenta el Premi Literari 2014

Les obres a concurs s'han de presentar al Registre d'Entrada de l'Entitat Municipal Descentralitzada i el termini finalitza el divendres 3 d'octubre

L'EMD de Valldoreix ha donat a conèixer les bases per participar del Premi Literari de Valldoreix 2014. Un concurs amb dues categories, juvenil i adults, i 3.000 euros en premis, que convoquen les àrees de Cultura i Joventut de l'Entitat Municipal Descentralitzada.

El certamen literari s'organitza anualment des de l'any 1980 a Valldoreix, i en la passada edició s'hi van presentar una vintena d'obres, la majoria d'elles competint en la categoria d'adults. Un premi que van recollir el professor alacantí Manuel Roig per l'obra Ni cas!, i en la categoria juvenil, l'estudiant santcugatenca Núria Fornt, amb La vida acaba on l'art comença.

Bases generals
Les obres que es presenten a concurs, una per autor, hauran de ser originals inèdits d'una sola narració, amb tema lliure i escrits en llengua catalana, que s'hauran de presentar com a document original en paper i còpia digital en pdf.

El certamen compta amb dues modalitats: la juvenil, per a autors d'entre 12 i 17 anys, i la d'adults, per a autors majors de 18 anys. En ambdós casos, les obres han de tenir una extensió d'entre 10 i 30 fulls DIN-A4, a doble cara i a doble espai, amb tipus de lletra arial, tamany 12 i similar i amb els següents marges: superior 3 cm, inferior 2 cm, esquerra e com i dret 1'7 cm.

Els originals han d'anar acompanyats de plica tancada a l'exterior de la qual hi ha d'haver escrit la modalitat i el lema, i a l'interior, el títol, lema, nom, edat, adreça, població, comarca, correu electrònic i telèfon. Els concursant menors han d'incloure-hi el permís matern/patern/tutor autoritzant-ne la seva participació.

Presentació i veredicte
La data màxima per presentar els originals és el divendres 3 d'octubre, i la narració s'haurà de presentar al Registre d'Entrada de l'Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix, a la rambla de Mossèn Jacint Verdaguer, 185, de dilluns a dijous de 8 a 19 hores, i els divendres de 8 a 14 hores.

La dotació del premi és de 1.000 euros per al guanyador de la categoria juvenil, i de 2.000 euros per al guardonat en la categoria d'adults. A més, les obres premiades seran publicades per l'EMD de Valldoreix, qui en tindrà els drets d'autor durant el termini d’un any des de l’adjudicació del Premi. No s'hi poden presentar els guanyadors de les dues últimes edicions.

El Jurat valorarà les obres presentades i obrirà les pliques en Audiència Pública abans del Ple de novembre de Valldoreix. Un jurat que estarà format per Teresa Bosch, Andrés Ehrenhaus, Enric Larreula, Mariona Masferrer i Martí Roqué. La presidència anirà a càrrec del Vocal de Cultura, Joaquim Castelló i López, i en serà la Secretària, Núria Stenger i Giralt, Coordinadora de Cultura, Joventut, i Biblioaccés Vall d'Or de l'EMD de Valldoreix.

El veredicte del Jurat, serà inapel·lable i proposarà l’adjudicació o deixarà deserts els premis. Els sobres dels guanyadors s'obriran en el mateix moment que es llegeixi l'acta del jurat, i es notificarà a través de carta certificada.

 
Comentaris

Destaquem