Valsos i danses per celebrar el Nadal i l’any nou a Sant Cugat

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat oferirà el tradicional concert de Nadal els dies 27 i 28 de desembre

Un dels clàssics per les dates nadalenques és el Concert de valsos i danses que, anualment, ofereix l’Orquestra Simfònica Sant Cugat al Teatre-Auditori. Un concert que enguany tindrà dues sessions. La primera, diumenge, 27 de desembre, a les 19 hores, i la segona, el dilluns dia 28, a les 21 hores. El preu de l’entrada és de 26 euros.

El concert té una durada de prop de dues hores, amb intermedi, i com sempre, a la bona música se li sumen un bon grapat de sorpreses i bon humor. Entre les novetats, enguany hi figura la incorporació de la veu de Carmen Pendones. La jove cantant santcugatenca interpretarà dos temes al costat de l’Orquestra. Pendones, de 15 anys, es donava a conèixer a la ciutat amb la seva participació al programa televisiu La Voz Kids, en el qual va arribar fins a la final.

Tradició

Carmen Pendones cantarà al costat de l'Orquestra Simfònica. FOTO: Artur Ribera

Aquest és un concert popular que, amb els anys, ha esdevingut un dels grans èxits de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat. El director d’aquesta, Josep Ferré, el defineix com “un espectacle per a tots els públics i on tothom s’ho passa bé. Un concert ideal per venir amb família. És una creació nostra amb música d’Strauss, però on també hi té el seu protagonisme la música catalana i, fins i tot, el jazz. Una de les característiques és que sempre ens agrada fer algun esqueix per fer riure el públic”.

I és que l’objectiu és “sorprendre el públic i no crear distàncies entre la música simfònica i la gent”, afegeix. Un objectiu que s’assoleix “sent creatiu i treballant molt”. Com descriu Ferré, “fa vint anys que sempre pensem com ens ho farem per evolucionar i sorprendre. Però sempre ens en sortim. Som molts músics i cada any hi ha algú que té una bona idea. Tenim la plena confiança que ens sortirà alguna cosa molt divertida”.

Tot plegat, en un concert on mai fallen les peces d’Strauss. I és que, com argumenta Ferré, “la seva música és un fil conductor, però també n’hi ha de catalana i de jazz, que ens va molt bé per fer algunes bromes. Però hi ha dues peces d’Strauss que són obligades i que es toquen al concert de Viena d’any nou i que ja s’ha convertit en un gènere per si mateix: El Danubi blau, que és la peça amb què tanquem el concert, i La Marxa Radetzky. Són dues peces que el públic sempre ens demana”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem