VÍDEO: La Covid-19 no evita (un altre) assassinat de l'abat Biure amb Pedra i Sang

L'organització de Pedra i Sang s'ha adaptat a les condicions de la pandèmia per poder arribar a la 20a edició de l'espectacle

La pandèmia de la Covid-19 no ha evitat que l'abat Biure del Monestir hagi estat assassinat per 21a vegada -la primera va morir de debò, i en les altres 20 l'assassinat ha estat recreat a Pedra i Sang. Un espectacle que ja ha esdevingut part de la tradició nadalenca al municipi i que enguany s'ha hagut d'adaptar a les condicions de la pandèmia per poder arribar a la seva 20a edició.

 L9A5930

Pedra i Sang s’ha fet enguany en format lectura dramatitzada. FOTO: Mané Espinosa

 

Pedra i Sang recrea l'assassinat de l'abat Biure del Monestir de Sant Cugat, a mans del cavaller Berenguer de Saltells la nit de Nadal de l'any 1350, amb una herència com a mòbil. La recreació, que normalment es fa amb tota mena de detall i en format teatralitzat a la sala capitular del Monestir, enguany s'ha fet en format lectura dramatitzada i amb menys actors al Teatre-Auditori, però sense perdre l'essència històrica i l'esperit pedagògic sobre un fet que va commocionar els qui aleshores habitaven la vila de Sant Cugat.

 L9A0834

Pedra i Sang s’ha fet enguany en format lectura dramatitzada. FOTO: Mané Espinosa

 

La Covid-19 i Trump 

Com en cada edició, Pedra i Sang ha comptat amb clocada d'ullet a l'actualitat, i s'ha fet referència a la no acceptació de la derrota electoral per part de Trump als Estats Units, i a la pandèmia de la Covid-19, amb una escena en la qual el cor del poble ha aparegut amb mascaretes i han fet una escena muda.

"Per ordre del Procicat es fa saber a tots els santcugatencs que cal portar mascareta i seguir les restriccions", llegia el cor del poble.

 

Xavier Tor i Jordi González guanyen els Galls d'Honor

Com cada any, Amics de Pedra i Sang ha entregat el guardó del Gall d'Honor, que ha estat per a Xavier Tor, qui interpreta l'abat Biure des de fa 10 anys, i Jordi González, cap de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Sant Cugat, que es jubila enguany.

Jordi González ha assegurat que treballar amb Pedra i Sang ha estat un "goig" i ha destacat la importància de tot l'equip tècnic de Cultura de l'Ajuntament.

 

 

Per la seva banda, un Xavier Tor visiblement emocionat, ha donat les gràcies a l'organització i el públic. 

Xavier Tor  i Jordi González amb el Gall d'Honor. FOTO: Ferran Mitjà

Xavier Tor ( Esquerra ) i Jordi González dreta amb el Gall d'Honor. FOTO: Mané Espinosa

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha tancat l'acte afirmant que "ser avui aquí ja és una victòria" i ha destacat "l'aposta de l'Ajuntament per la cultura". Ingla també ha fet valdre el fet de "ser capaços de treballar plegats entre Ajuntament i entitats culturals". 

 

 
Comentaris

Destaquem