Debat a Mira-sol sobre el funcionament del Consell de Barri

Els partits polítics i alguns representants de veïns han discutit sobre els diners de lliure de disposició i l'eficàcia del Consell de Barri

El quart Consell de Barri de Mira-sol, celebrat aquest dilluns, dia 22 de desembre, ha aplegat a no més de cinc veïns. Durant les gairebé dues hores que ha durat la trobada, el debat s'ha centrat en les partides de lliure disposició i el funcionament del Consell de Barri.

Poca assistència
"Tenim un problema quan la gent no ve al Consell de Barri. La participació ha estat minvant, la gent percep que no és útil", ha lamentat Ignasi Bea, de la CUP. Francesc Carol creu que la participació no ha anat baixant, sinó que depèn del dia ha vingut més o menys gent: "Quan hi ha hagut temes que preocupaven, la gent ha vingut. La mobilització ha existit".

Tot i això, Carol ha reconegut que li agradaria que la situació fos diferent: "No estem contents perquè ha de venir més gent. Estem fent feina perquè la gent participi". No obstant, ha recordat que el Consell de Barri ha fet feina, com l'impuls de la iniciativa Fem Ambient.

Pel socialista Pere Soler, l'Ajuntament no fa tota la campanya necessària per incentivar la participació: "Tenim un problema".

Decidir les inversions
Una de les tasques del Consell de Barri és fer les propostes en què gastar-se els diners de lliure disposició. Aquest 2014, el districte havia de decidir sobre 72.000 euros. D'aquests, 30.000 ja es va decidir destinar-los als horts urbans.

Aquest dilluns el Consell també ha acordat gastar-se 6.000 euros en uns generadors per la cavalcada de Reis de Mas Gener i una tanca al parc infantil del Casal de Mira-sol que separi l'espai de la riera per evitar que caiguin els nens.

El mes de gener s'ha convocat una comissió de treball per tal d'acabar de decidir en què es gastaran els diners de lliure disposició pendents del 2014. Damunt la taula hi ha propostes com la instal·lació de papereres, la senyalització del barri, la plantació de gespa als espais que ocupaven les torres d'alta tensió...

En què es gasten els diners?
En aquest punt, els membres del Consell de Barri han discutit sobre en què s'han de gastar els diners de lliure disposició. "Hi ha moltes coses que haurien de ser despeses ordinàries i no despeses del barri”, ha apuntat Ignasi Bea, en referència a les papereres, tanques... Per Pere Soler, "els diners de lliure disposició són per vertebrar el barri, no per construir-lo".

El president del Consell, Francesc Carol, ha admès que algunes de les propostes per gastar els diners de lliure disposició podrien ser assumides per regidories de l'Ajuntament. Tot i això, ha recordat que la inversió del consistori a Mira-sol va més enllà dels diners de lliure disposició.

La representant dels Amics de la Capella de Sant Joan, Imma Valderrama, ha estat d'acord en el fet que hi ha despeses que ha de fer l'Ajuntament, tot i que ha explicat perquè decideixen fer-les amb diners de lliure disposició, com per exemple la tanca del parc infantil: "És prioritari i hi ha coses urgents que no fa l'Ajuntament".

En aquest sentit, Álvaro Benejam, del PP, ha demanat que s'incrementi el pressupost de lliure disposició i es recuperin les xifres que hi havia fa uns anys, que superaven els 100.000 euros. Carol ha coincidit amb Benejam: "Estic d'acord que s'han d'augmentar els diners. Parts dels diners que l'Ajuntament destina al barri, podrien ser també de lliure disposició. Sant Cugat és prou ampli perquè sigui més descentralització.

 
Comentaris

Destaquem