Dos restauradors del carrer Elies Rogent denuncien abusos policials

Segons la versió dels empresaris un dels propietaris ha passat la nit en el calabós per excedir-se tres minuts en el temps de tancament del local que regenta

Guillermo Ferrer i José Miguel Dayas, els dos propietaris del restaurant El Tastet, situat al carrer d'Elies Rogent, han denunciat l'abús policial exercit per un policia local. Segon els denunciants, que han presentat una denúncia al Síndic de Greuges de Sant Cugat i al jutjat per detenció il·legal, abús d'autoritat, vexacions i ofenses, els fets van ocórrer la nit del dissabte 3 de desembre quant un dotació policial és va presentar al seu restaurant per demanar els papers, quant passaven tres minuts de l'hora de tancament fixat per aquests local. Veient que passaven pocs minuts de l'hora excedida, els propietaris, que a més tenen un altre local de restauració al municipi, van demanar més flexibilitat a la policia. A aquesta petició un dels dos policies va respondre amb amenaces i insults, davant la mirada atònica dels pocs clients que hi havia al local, entre ells algun dels familiars dels propietaris.

El policia va acabar emmanillant a Ferrer i després d'endur se'l a les dependències policials i obrir un expedient va ser traslladat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra on va estar retingut fins les dotze del migdia del diumenge següent. Els dos empresaris han lamentat el comportament policial i en aquest sentit Dayas ha explicat que "mai he vist a la vida he vist una cosa així. Mentre uns ens faltava al respecte i exhibia un abús d'autoritat, amb amenaces incloses, l'altre policia intentava tranquilitzar-lo". Dayas ha afegit que en l'actual situació de crisi econòmica greu s'ha de tenir en compte "que la gent s'ha de guanyar la vida" i han exposat que "no es raonable tancar a un restaurant a les 23.00 hores i amb pressions de multes de 400 euros", quant a Barcelona "per posar un exemple, hi han centenars de restaurants en els baixos d'edificis, en els que en les altres plantes estan plenes de veïns." 

De moment TOT SANT CUGAT no ha pogut contactar amb el tinent d'alcalde de Governació, Seguretat, Mobilitat i Tecnologia, Jordi Puigneró, per conèixer la versió policial.

Horari limitat

I es que el tira i afluixa entre els restauradors i els veïns de la zona s'arrossega des de lluny, ja que els propietaris dels sis locals d'aquesta via vianantitzada, que uneix l’aparcament del mercat de Torreblanca amb l’avinguda pla del Vinyet, reclamen des de fa temps poder tancar els seus local a la mateixa hora que la resta d’establiments de la ciutat. Segons una normativa especial de l’Ajuntament aquest carrer està considerat com un zona especial en virtut de la qual les terrasses d’aquests locals han de començar-se a recollir a les 23.00 hores els dies laborables i a les 24.00 hores durant els festius i les vigílies de festius. L’hora normal de tancament dels espais exteriors dels restaurants a la ciutat és les dotze i la una de respectivament.

Convivència complicada
El responsable del restaurant la Flauta, Víctor Fayos, va lamentar fa temps que quan acaben molts espectacles del Teatre Auditori no poden rebre clients perquè saben que hauran de començar a recollir la terrassa a les 23 hores. “Només demanem que se’ns tracti com la resta de locals de Sant Cugat i que se’ns permeti començar a desallotjar la terrassa a les dotze". Segons Fayon en un context de crisi econòmica com el d’ara aquests límits fan que tirar el negoci endavant ja sigui prou complicat com perquè l’Ajuntament posi més problemes. Ja fa temps que el regidor de Comerç, Josep Romero, va explicar que en aquell barri hi ha un problema de convivència entre veïns i locals que ha provocat que s’apliqui el règim d’horaris especial que regeix el carrer Elies Rogent. “Els veïns tenen diferents contenciosos des de fa més de 15 anys amb els bars i restaurants i l’Ajuntament ha intentat fer de mitjancer, però és impossible que les dues parts estiguin contentes al 100%.”

Més informació
 
Comentaris

Destaquem