Unes 1.500 persones es manifesten per Sant Cugat contra el tancament de Nissan

Els treballadors han escollit Sant Cugat perquè és la ciutat de Frank Torres, vicepresident de Nissan

Unes 1.500 persones s'han manifestant pels carrers de Sant Cugat contra el tancament de les plantes de Nissan a Sant Andreu de la Barca, Montcada i Reixac i la Zona Franca de Barcelona. Els treballadors han escollit Sant Cugat del Vallès per a la protesta perquè és on viu Frank Torres, vicepresident de Nissan i el directiu encarregat de gestionar el tancament de la planta. Els manifestants fan proclames especialment contra el directiu santcugatenc i s'han acostat a la seva residència. Així ho ha explicat el president del Comitè d'Empresa de la planta de la Zona Franca de Nissan, Juan Carlos Vicente, dient que han vingut fins al municipi perquè "volem que la gent de Sant Cugat sàpiga qui és el seu veí Frank Torres".

La protesta ha començat a la plaça d'Octavià. FOTO: C.Caballé

La protesta ha començat a la plaça d'Octavià. FOTO: C.Caballé

Així, els treballadors i les seves famílies s'han aplegat a les 18 hores a la plaça d'Octavià. Des d'allí, la comitiva ha iniciat el seu recorregut fins a arribar a la casa del directiu veí de Sant Cugat. A la capçalera, una pancarta on es podia llegir "Nissan: Basta de mentiras. Exigimos un futuro real", i també una caixa simulant una tomba amb un ninot que representava Torres.

Durant el trajecte càntics com "Nissan és la lucha", "Nissan no se cierra", "La próxima visita, será con dinamita", "Si esto no se arregla, guerra, guerra, guerra" o altres adreçats directament al directiu. De la mateixa manera, han tirat petards durant el trajecte, alhora que descrivien a la ciutadania que se'ls mirava des dels balcons "la persona que tenen com a veí".

Els manifestants s'han aplegat davant la casa del directiu. FOTO: C.C

Els manifestants s'han aplegat davant la casa del directiu. FOTO: C.C



Així, després de recórrer el carrer de Cèsar Martinell, i part del Pla del Vinyet, la comitiva ha arribat al domicili del directiu, on han entonat diferents càntics animant-lo a sortir al balcó, i recordant-li que "Nissan no se cierra". Després de més petards, i nous cants, els manifestants han enfilat l'avinguda de Gràcia fins a arribar a l'Ajuntament de Sant Cugat.

A les portes del consistori, han explicat la seva situació, animant als assistents a seguir amb la lluita. "Som la Nissan, i avui tornem a ser molts. Els de la Nissan no ens conformem, lluitem els nostres drets", han dit, explicant que avui estaven a Sant Cugat per recordar el veí santcugatenc "responsable d'acomiadar 25.000 persones".

Final de la protesta a la plaça de la Vila. FOTO: C.Caballé

Final de la protesta a la plaça de la Vila. FOTO: C.Caballé

"Volem futur", han clamat els manifestants, reivindicant "seguir treballant", i "seguir sent molts al carrer" per aconseguir que la planta no tanqui.

En acabar la reivindicació, els manifestants han calat foc a la caixa amb el ninot representant el directiu, i s'ha desconvocat la marxa.

La reivindicació

La direcció de Nissan ha comunicat als comitès d'empresa de Zona Franca, Montcada i Sant Andreu la intenció d'iniciar el procediment d'acomiadament col·lectiu en els propers dies. Davant d'aquest escenari, CCOO reclama al Govern que, de manera urgent, derogui l'article 51 de l'Estatut dels Treballadors per evitar que Nissan tingui via lliure per aprovar un expedient d'extincions sense necessitat que hi hagi una autorització prèvia de l'Administració.

"Les treballadores i treballadors de Nissan es mantenen ferms en la seva lluita per la continuïtat de les plantes catalanes i els seus llocs de treball", destaca Comissions Obreres, que afegeix: "CCOO seguim insistint que el tancament de les plantes de Nissan seria un greu error i instem la direcció de Renault a buscar una alternativa industrial per a les plantes de Nissan, que han demostrat sobradament la seva capacitat productiva i tenen una plantilla altament qualificada".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem