6 milions menys d'inversió municipal el 2015

La partida d'inversions al pressupost de l'Ajuntament de Sant Cugat pel 2015 és de 16,7 milions d'euros, un 24% menys que a l'any anterior

La millora de la qualitat urbana, l'habitatge social i les millores i construccions de nous equipaments són les principals partides d'inversions municipals que l'Ajuntament de Sant Cugat ha contemplat en el pressupost del 2015. En total, el consistori santcugatenc destinarà 16,7 milions d'euros a inversions, xifra que suposa un 24% menys respecte els 22 milions que s'hi van destinar durant el 2014. Segons l'equip de govern, aquesta reducció ve imposada per la legislació estatal que preveu un major control de les administracions locals, que tenen limitada la seva capacitat d'inversió per la llei d'estabilitat pressupostària.

Millora de qualitat urbana
L'Ajuntament destinarà 5,5 milions d'euros a la millora de la qualitat urbana durant el 2015. La major part d'aquesta inversió (4,2 milions d'euros) es destinaran a urbanitzar i millorar carrers i voreres; com per exemple el Pla de Millora de la Floresta i les urbanitzacions de Can Borrull, Bell Indret i l'avinguda del Baixador).

També es destinaran 700.000 euros en la millora i renovació de parcs infantils de Sant Cugat. Finalment, pel què fa a la mobilitat es gastaran 470.000 euros en noves marquesines d'autobusos, senyalitzacions, camins escolars...

Habitatge social
El pressupost pel 2015 inclou una inversió de fins a 4,8 milions d'euros en aquest aspecte. A través de Promusa, l'Ajuntament destinarà 1,8 milions d'euros per construir la promoció dels pisos de protecció oficial de l'avinguda Rius i Taulet (se'n construiran 39). Aquesta inversió també inclou la construcció de 1.100 metres quadrats de locals comercials i un aparcament públic. Aquest projecte es dividirà en dos anys i la inversió es repartirà amb el pressupost de dos exercicis.

D'altra banda també s'iniciaran les construccions de promocions d'habitatges a Francesc Macià (24 habitatges) i al Pla del Vinyet (76) amb una inversió inicial de 3 milions d'euros. Ambdues construccions s'allargaran fins l'any 2017 i tindran un cost total de 7,7 milions.

Equipaments
L'Ajuntament destinarà 1,5 milions d'euros en millores en equipaments i construccions de noves instal·lacions, entre els que destaquen 550.000 euros per millorar el manteniment d'edificis municipals en qüestions d'eficiència energètica, plaques solars... La Biblioteca de Volpelleres rebrà una inversió de 350.000 euros i també se'n destinaran 300.000 per engegar la construcció del nou pavelló de la Guinardera en una primera fase.

La renovació de la flota policial, i la dotació de mobiliari i dispositius per a la nova seu policial té assignats 210.000 euros al pressupost del 2015. Finalment es destinaran 170.000 euros per a millorar equipaments esportius i escolars.

Zones verdes
Com ve sent habitual en els pressupostos dels darrers anys, l'Ajuntament també ha previst 1,6 milions d'euros per a les expropiacions de les zones verdes.

 
Comentaris

Destaquem