“La construcció en sec abarateix el cost de l’obra”

Canexel té presència en diferents zones de l’Estat espanyol. Per què voleu obrir mercat a Sant Cugat?
Portem més de 15 anys d’experiència en el sector de la construcció amb fusta i arran de l’expansió que planteja l’empresa vam veure que Catalunya era un mercat interessant. A Sant Cugat ja estem construint i és una zona ideal des del punt de vista de la localització i de les empreses que hi ha al voltant.

Quin tipus de client busquen?
El nostre target és un client amb un poder adquisitiu mig alt que encarregui una construcció en un terreny que ha comprat prèviament. Això requereix una solvència econòmica que esperem trobar a Sant Cugat.

Una constructora en fase d’expansió... Ara mateix és una cosa que sorprèn.
Tenim un producte diferenciat que és l’estructura de fusta amb un tipus de construcció d’inspiració canadenca. Un altre aspecte que ens diferencia és que entreguem l’obra acabada en 5 mesos i sense variació del pressupost. El preu de l’obra el tenim tancat i això aporta seguretat al client.

Construir amb fusta és més barat?

Els nostres clients s’estalvien entre un 15 o un 20% respecte les obres tradicionals. Malgrat tot, no és degut a la fusta, ja que és un material de construcció car en comparació amb el formigó o el maó. L’estalvi ve donat perquè fem la construcció en sec i reduïm el temps de l’obra. A més, s’ha de valorar l’estalvi energètic de la casa un cop construïda pel revestiment que li donem a la fusta.

Què valen les seves cases de fusta?
Depèn de la zona, però a Sant Cugat, si prenem com a referència la casa que estem fent a la Floresta, una casa de més de 200 metres quadrats costaria uns 1.000 o 1.100 euros el metre quadrat. Això inclou que l’habitatge estigui acabat i llest per entrar a viure, menys el mobles.

Busqueu col·laboradors a Sant Cugat, oi?

Sí, volem oferir serveis de jardineria, decoració o interiorisme més enllà de la mera construcció i estem buscant empreses locals perquè ens ajudin.

Com veuen el futur de la construcció?
El nostre sector, que és el de la construcció amb fusta, creixerà al voltant d’un 20%. Al marge d’això, el sector s’ha de reinventar. A tots els països del nord ja s’ha fet i s’ha canviat la metodologia usant progressivament més fusta. El que també canviarà és que cada vegada més s’utilitzaran materials ecològics i es buscarà l’estalvi energètic. Això és possible amb aïllaments tèrmics. Nosaltres posem un revestiment que és el triple de gruixut que l’habitual.

 
Comentaris

Destaquem