Les administracions de loteria plantegen una vaga pel dia del sorteig de Nadal

Fa 17 anys que el Ministeri no els apuja les comissions i molts locals han hagut de tancar

Les administracions de Loteries de l'Estat planegen una vaga el dia 22 de desembre, en què se celebra la Loteria de Nadal. Es queixen que fa 17 anys que no els apugen les comissions. "És com tenir el mateix sou durant 17 anys. Moltes cases de loteria han hagut de tancar", explica Pere Vilarasau, administrador de El Fanalet del Monjo, local al centre de Sant Cugat.

S'han posat d'acord les loteries de Catalunya i Madrid i la vaga es preveu en l'àmbit estatal. L'objectiu és el dia 22 de desembre perquè és el dia "en què tenen els focus posats", explica Xavier Rodríguez, administrador Sant Cugat Lottery, passeig de Torreblanca. "Es van organitzar comités, un per cada província. Estem esperant que ens indiquin què fer durant la jornada". Vilarasau celebra la decisió: "Per primera vegada en 200 anys farem vaga els loteros. Per cada dècim potser cobrem 2 cèntims".

La vaga està organitzada pel col·lectiu Loteros en lucha i podria extendre's també pel 23 i 24 de desembre. El 22 de desembre hi ha una manifestació convocada a Madrid, a les portes del Teatro Real, on es celebrarà el tradicional sorteig.

Els administradors de loteries estan cobrant un 5% del preu, que en dècims de Nadal suposa uns 80 cèntims bruts i en els de la Primitiva uns 5 cèntims bruts. "Ara la situació és encara pitjor, amb la competència deks altres jocs d'apostes", lamenta Pere Vilarasau.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

 
Comentaris

Destaquem